Nieuws

Minister bezoekt energiecoach in Mariahoeve

Op 1 juni brachten minister De Jonge en wethouder Van Tongeren een bezoek aan Michael James Lucas in Mariahoeve. Michael is een van de Haagse energiecoaches. Hij heeft zijn eigen woning compleet verduurzaamd en helpt ook buurtbewoners met vragen over energie besparen. Het bezoek vond plaats op de dag dat een nieuw programma van de rijksoverheid van start ging dat duurzaam wonen mogelijk moet maken voor iedereen.

De familie Lucas verduurzaamde het huis met isolatie, balansventilatie, zonnepanelen, vloerverwarming en een inductiefornuis.

Duurzaam wonen voor iedereen

De nieuwe plannen van minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening moeten een duurzame woning binnen handbereik brengen voor iedereen. ‘Dat is goed voor het klimaat, voorkomt een hoge energierekening en maakt ons minder afhankelijk van aardgas. Dit doen we door mensen beter op weg te helpen hoe zij hun woning kunnen isoleren en door het wegnemen van financiële drempels. Een duurzame woning moet tenslotte voor iedereen te betalen zijn. We willen voorkomen dat mensen onnodig op hoge kosten worden gejaagd’, aldus De Jonge op Rijksoverheid.nl.

Advies van een energiecoach

Den Haag heeft energiecoaches. Dit zijn vrijwilligers zoals Michael die een training hebben gevolgd over duurzaam wonen. Heeft u vragen over energie besparen en schone energie in huis en wilt u advies van een energiecoach bij u in de buurt? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan door het contactformulier in te vullen op de website van stichting Duurzaam Den Haag.