Nieuws

Haags burgerberaad gaat laatste fase in

Op donderdag 20 oktober is de slotbijeenkomst van het burgerberaad in Laakkwartier & Spoorwijk. Het belooft een spannende avond te worden: welke adviezen over duurzame maatregelen gaan door naar de gemeenteraad?

Op 14 juli 2021 besloot de gemeenteraad dat er in 2 Haagse wijken een burgerberaad moest komen over de energietransitie. Bewoners kunnen zo zelf beslissen over maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. In beide wijken is een groep bewoners na een loting uitgenodigd om mee te doen. Vier avonden dachten zij samen na over hun adviezen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist wat er met de adviezen wordt gedaan.

Burgerberaden in 2 wijken

De burgerberaden vinden plaats in Statenkwartier en Laakkwartier & Spoorwijk. De keus viel op deze wijken omdat ze erg van elkaar verschillen. Zo wonen in het Statenkwartier veel mensen met een koopwoning en hebben in Laakkwartier & Spoorwijk juist veel mensen een huurwoning. Ook de verschillen in inkomen en opleiding zijn groot.

De bijeenkomsten in het Statenkwartier zijn inmiddels afgerond. De deelnemers geven hun adviesrapport binnenkort aan de gemeenteraad. De deelnemers aan het burgerberaad in het Laakkwartier beslissen op 20 oktober welke adviezen ze de gemeenteraad aanbieden.

Meer weten?

Lees verder over het burgerberaad in Den Haag