Schone energie in Mariahoeve

Den Haag wil in 2040 van het aardgas af zijn. Voor elke wijk is nagedacht over een andere energiebron. Ook voor Mariahoeve. In Mariahoeve is de aanleg van een gezamenlijk warmtenet (stadsverwarming) een goede manier om schone warmte te leveren. Die schone warmte kan bijvoorbeeld uit de ondergrond van Den Haag komen (aardwarmte).

Niet alle woningen in Mariahoeve krijgen een aansluiting op het warmtenet. Kleinere wooncomplexen en eensgezinswoningen kunnen op een andere manier van het gas af. Bijvoorbeeld met een eigen warmtepomp. Een warmtepomp haalt de warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater.

Dit kunt ú doen

De gemeente en de woningcorporaties nemen de leiding bij de overgang op een ander energiesysteem. Toch kunt u ook al iets doen. Om Mariahoeve voor een ander systeem geschikt te maken moet het energieverbruik in de huizen omlaag. De eerste stap is dus altijd: energie besparen en isoleren.

Energiebesparende maatregelen maken uw woning comfortabeler en verlagen uw energiekosten. Bij de huidige hoge energieprijzen verdient u energiebesparende maatregelen zo terug. Bovendien helpt de gemeente u met subsidies, leningen, gratis advies en acties.

We hebben een handige wegwijzer voor u gemaakt. Zo vindt u snel wat u zoekt.

Inspiratie uit de wijk

        

Ook interessant