Circulair ondernemen

Werk mee aan een circulair Den Haag. Een stad waarin we oude spullen niet weggooien, maar repareren en opnieuw gebruiken. En waar afval geen afval meer is, maar een grondstof voor nieuwe producten.

Afval scheiden

Circulair ondernemen begint met afval scheiden. Dit is voor bedrijven een stuk aantrekkelijker gemaakt door het Afvalfonds Verpakkingen. Deze stichting heeft sinds een tijdje een gratis inzamelsysteem voor plastic verpakkingen, drankenkartons en glas van bedrijven. Schrijf u hiervoor in bij het loket Afval Goed Geregeld.

Spullenbak

Heeft u een bedrijf dat van oude spullen nieuwe producten maakt? Doe dan mee met Spullenbak. Dankzij Spullenbak belanden minder spullen in de prullenbak en de verbrandingsoven, en komt er minder stikstof in de lucht. Spullenbak is een initiatief van de gemeente. U kunt meedoen als maker. Lees verder of stuur een mail naar info@spullenbak.nl.

ImpactCity

ImpactCity helpt startende en groeiende ondernemers die nieuwe oplossingen hebben voor een betere wereld. ImpactCity is opgericht door de gemeente. Lees verder op de website. Of neem contact op met Judith Hofstra, e-mail: judith.hofstra@denhaag.nl.

Hulp en informatie

Hulp nodig bij circulair ondernemen? Bekijk deze websites voor informatie en tips: