Hulp bij isoleren

  • Uw huis verliest vooral warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Als uw huis is ingepakt met een dikke laag isolatiemateriaal, houdt u de warmte beter vast. Weet u niet precies wat er aan isolatie in uw dak, buitenmuur, vloer en ramen aanwezig is? Doe dan de zelfscan van Milieu Centraal. Met de praktische uitleg, en een meetlat en een aansteker bij de hand, weet u het in vijftien minuten.

    Isolatie zelfscan

  • Wilt u graag persoonlijk advies over isoleren? Heeft u vragen over subsidies of over een offerte van een bedrijf ? U kunt met al uw vragen over het onderhoud en verduurzamen van uw woning bij ons terecht. De gemeente heeft Hou van je Huis-informatiepunten opgericht om u te helpen. Maak een afspraak met een adviseur, bezoek een informatiepunt, of stuur ons de offerte met uw vragen.

    Hou van je Huis

  • Er geldt een lager btw-tarief van negen procent voor het isoleren van uw huis. Voorwaarde is wel dat het huis minstens twee jaar oud is. Verder bestaan er voor duurzame werkzaamheden aan uw woning diverse subsidies en leningen met gunstige voorwaarden. Kijk voor welke landelijke en Haagse regelingen u in aanmerking komt in de Energiesubsidiewijzer.

    Energiesubsidiewijzer

In de kruipruimte...

Vloerisolatie

Na advies van Hou van je Huis koos Pelle Matla voor vloerisolatie van Tonzon, een soort luchtkussens:

De aannemer is een halve dag bezig geweest. Daar merkten we weinig van, want alles speelde zich af onder de vloer’ Lees Pelle’s verhaal

De rommel valt mee

Ziet u op tegen een verbouwing? Veel plekken zijn zonder veel gedoe te isoleren. Isolatie van de spouwmuur gebeurt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant van het huis. Het isolatiemateriaal wordt in de muur gespoten en dat is binnen een dag gebeurd. HR++ glas en triple glas worden ook van buitenaf geplaatst. De meeste vloeren worden vanuit de kruipruimte geïsoleerd. Ook daar heeft u dus weinig rommel van. Alleen het isoleren van het dak gebeurt meestal vanaf de binnenkant.

Inspirerende voorbeelden

        

Ook interessant