Energie opwekken

Zonneboiler / zonnecollector

Een zonnecollector en zonneboiler horen altijd bij elkaar. Een zonnecollector plaatst u op het dak van de woning. Het verzamelt warmte door de zon. De zonnecollector bestaat uit een aantal buizen met een speciale vloeistof. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, waardoor het zeer gemakkelijk verwarmt. De vloeistof loopt door de buizen naar de zonneboiler, waar het water verwarmd wordt. U kunt ook de cv-ketel door de zonneboiler laten verwarmen.

Warmtepomp

Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw huis en eventueel warm water. De warmtepomp heeft stroom nodig om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Het is milieuvriendelijker dan wanneer u uw huis met gas verwarmt. Ook de CO2-uitstoot is 25 tot 50% minder dan met de huidige cv-ketels. En je energierekening gaat omlaag. Bekijk welke warmtepompen er allemaal zijn.

Zonnepanelen

Zonnepanelen verzamelen licht en warmte vanaf het dak en zorgen voor elektriciteit. Het is goed voor het milieu want het stoot geen CO2 uit. En het is goed voor uw portemonnee. Bekijk wat de mogelijkheden van zonnepanelen zijn.

Gratis advies over offertes