Uw woning isoleren

Een goed geïsoleerd huis heeft alleen maar voordelen. Bekijk deze pagina voor hulp en tips.

Eerste hulp bij isoleren

 • Hoe goed is uw huis al geïsoleerd? Weet u niet precies wat er al in uw dak, buitenmuur, vloer en ramen aan isolatie aanwezig is? Doe dan de zelfscan van Milieu Centraal. Met de praktische uitleg, en een meetlat en een aansteker bij de hand, weet u het in 15 minuten.

  Isolatie zelfscan

   

   

 • De gemeente helpt bij vragen over isoleren en ventileren. Maak een afspraak met een technisch adviseur. Dit is gratis en verplicht u tot niets.

   

  Of vraag een gratis adviesgesprek aan met een energiecoach. Energiecoaches komen bij u thuis en geven onafhankelijk advies. Meld u hiervoor aan op de website van stichting Duurzaam Den Haag.

   

  Eigenaren van een eengezinswoning of appartement kunnen een gratis energiescan aanvragen. Een expert van een door de gemeente ingehuurd bedrijf komt bij u thuis langs en bekijkt welke maatregelen geschikt zijn voor uw woning.

   

  U kunt ook zelf een gespecialiseerd bedrijf inhuren voor het uitvoeren van een energiescan. VvE’s kunnen hiervoor subsidie aanvragen via de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE).

 • De gemeente heeft acties en adviesproducten die u helpen bij isoleren en energie besparen. De meeste acties zijn gratis.

  Acties van de gemeente

Isoleren in het klein

Kleine maatregelen kosten weinig en hebben toch al veel effect. Maak naden en kieren bijvoorbeeld dicht met tochtstrips, en plak radiatorfolie. Inwoners van Den Haag kunnen meedoen aan de Direct bespaaractie. Een medewerker komt deze isolatiematerialen dan gratis bij u thuis aanbrengen.

Isoleren in het groot

Bij grote maatregelen moet u denken aan het isoleren van dak, vloer, muur en ramen. Dit is eenvoudiger dan veel mensen denken. Lees meer over de diverse vormen van isolatie op de pagina’s over isoleren op de website van Milieu Centraal. Er staat ook informatie bij over de kosten en besparingen die de isolatie oplevert.

Blijf wel ventileren!

Goede ventilatie in huis is heel belangrijk. Verse lucht is goed voor uw gezondheid, en warmt ook sneller op. Bekijk de tips voor slim en goed ventileren op de website van Milieu Centraal.

Een niet-geïsoleerd huis verliest warmte via de ramen, muren, vloer, maar vooral het dak.

Een huis verliest warmte via de ramen, muren, vloer, en vooral het dak.

Inspirerende voorbeelden

Ook interessant