Hulp bij isoleren

 • Uw huis verliest vooral warmte via de ramen, muren, vloer en het dak. Een huis dat warm is ingepakt in een dikke laag isolatiemateriaal, houdt de warmte beter vast. Weet u niet precies wat er aan isolatie in uw dak, buitenmuur, vloer en ramen aanwezig is? Doe dan de zelfscan van Milieu Centraal. Met de praktische uitleg, en een meetlat en een aansteker bij de hand, weet u het in 15 minuten.

  Isolatie zelfscan

 • Wilt u graag persoonlijk advies over isoleren? Heeft u vragen over subsidies of de offerte van een bedrijf? De gemeente heeft Hou van je Huis-informatiepunten opgericht. Hier kunt u terecht met al uw vragen over isoleren en energie besparen. Ga langs bij een van de informatiepunten, stel uw vraag via het contactformulier of maak een belafspraak met een adviseur.

  Hou van je Huis

 • Een energiecoach adviseert over energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor úw woning. Ook over isolatie, want dat is de beste manier om uw huis energiezuiniger te maken.

  De Haagse energiecoaches zijn vrijwilligers die een opleiding hebben gevolgd over energie besparen en duurzaam wonen. Hun adviezen zijn onafhankelijk, gratis en vrijblijvend. De energiecoach komt bij u thuis. Meld u aan voor een gesprek met een energiecoach bij u uit de buurt op de website van stichting Duurzaam Den Haag.

  Naar de aanmeldpagina

 • De gemeente heeft acties en handige adviesproducten die u helpen bij isoleren en energie besparen. De meeste acties zijn gratis. Bekijk voor een actueel overzicht de pagina Acties.

 • Er geldt een lager btw-tarief van negen procent voor het isoleren van uw huis. Voorwaarde is wel dat het huis minstens twee jaar oud is. Het lagere tarief geldt alleen voor de arbeidskosten. Verder bestaan er voor duurzame werkzaamheden aan uw woning diverse subsidies en leningen met gunstige voorwaarden.

  Kijk voor welke landelijke en Haagse regelingen u in aanmerking komt op de pagina Subsidies of in de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal.

  Energiesubsidiewijzer

Isoleren in de praktijk...

Pelle Matla liet zijn vloer isoleren middels luchtkussens in de kruipruimte.

Na advies van Hou van je Huis koos Pelle Matla voor vloerisolatie van Tonzon, een soort luchtkussens: ‘De aannemer is een halve dag bezig geweest. Daar merkten we weinig van; alles speelde zich af onder de vloer.’ Lees Pelle’s verhaal

Let op: blijf wel ventileren

Goede ventilatie in huis blijft belangrijk. Verse lucht is goed voor uw gezondheid, en warmt ook sneller op. Bekijk de tips voor slim en goed ventileren op de website van Milieu Centraal.

Uw woning isoleren zonder veel gedoe

Ziet u op tegen een verbouwing? Veel plekken zijn zonder veel gedoe te isoleren. Isolatie van de spouwmuur gebeurt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant van het huis. Het isolatiemateriaal wordt in de muur gespoten en dat is binnen een dag gebeurd. HR++ glas en triple glas worden ook van buitenaf geplaatst. De meeste vloeren worden vanuit de kruipruimte geïsoleerd. Ook daar heeft u dus weinig rommel van. Alleen het isoleren van het dak gebeurt meestal vanaf de binnenkant.

Inspirerende voorbeelden

Ook interessant