Aan de slag in uw huurwoning

Advies voor verhuurders

Bent u een particuliere verhuurder en wilt u uw woning verduurzamen? U kunt tot maximaal 60% subsidie krijgen. De gemeente kan u helpen met informatie en advies.

Energie besparen

De gemeente heeft verschillende gratis acties die u helpen om energie te besparen. De volgende acties zijn ook geschikt zijn voor huurders:

  • Direct bespaaractie. Via deze actie kunt u gratis energiebesparende maatregelen bij u thuis laten installeren. Kleine maatregelen zoals led-verlichting en tochtstrips hebben vaak al veel effect op uw energieverbruik.
  • Goedkoper uw huis verwarmen. Wilt u besparen op het gasverbruik van uw cv-installatie en tóch een warm en comfortabel huis? Doe dan mee aan deze actie. Uw cv-installatie kan al na een paar kleine ingrepen energiezuiniger werken.
  • Workshop energie besparen. Meld u aan voor een gratis workshop, krijg praktische tips en ga met andere deelnemers in gesprek over uw energieverbruik.
  • SlimWonen App: Deze app helpt u met energie besparen. U ziet precies hoeveel energie u verbruikt. Per uur, per dag, per maand, per jaar.

Bespaartips

De thermostaat een graadje lager zetten, een waterbesparende douchekop, alleen wassen met een volle wasmachine. Kleine aanpassingen verlagen uw energierekening al met tientallen euro’s per jaar. Doe inspiratie op met de tips op de volgende websites:

Uw dak

Als huurder bent u niet de eigenaar van het dak. Toch is het ook voor huurders mogelijk om stroom op te wekken met zonnepanelen of een groen dak aan te leggen. Lees verder op de pagina: Duurzaam dak op huurwoning – Duurzame stad Den Haag

Inspiratie