Direct Bespaaractie

Tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen: kleine maatregelen zorgen direct voor een lagere energierekening. Geef u op voor de Direct Bespaaractie. Dan komt een medewerker ze gratis bij u thuis installeren.

Naar de actiepagina

Energiecoaches

Den Haag heeft energiecoaches. Ze komen bij u thuis langs met advies over energie besparen. Ga naar de website van stichting Duurzaam Den Haag en meld u aan voor een gratis adviesgesprek.

Naar de aanmeldpagina

BeHaaglijker Wonen

Huurt u een woning van een woningcorporatie? Dan heeft u misschien al een uitnodiging in de brievenbus gekregen van BeHaaglijker Wonen. Dit is een samenwerking van de gemeente en de Haagse woningcorporaties. Een medewerker komt energiebesparende middelen zoals kozijnfolie, radiatorfolie en tochtstrips gratis bij u thuis installeren. Ook krijgt u tips om energie te besparen.

Naar de actiepagina

Duurzame Cadeaukaart voor Ooievaarspashouders

Heeft u oude apparaten in gebruik? Die gebruiken veel stroom. Met de Duurzame Cadeaukaart krijgt u korting op nieuwe elektrische apparaten. Dit scheelt direct in uw energierekening.

Duurzame Cadeaukaart aanvragen

Recht op energiebesparende maatregelen

Wilt u graag dat uw particuliere verhuurder uw woning verduurzaamt? Vraag dan naar de mogelijkheden. U heeft het recht om te vragen om energiebesparende maatregelen. Dit heet het initiatiefrecht.

Lees hoe de gemeente u helpt om van dit recht gebruik te maken.

Zonnepanelen en groen dak

Als huurder bent u niet de eigenaar van het dak op uw woning. Toch is het ook voor huurders mogelijk om stroom op te wekken met zonnepanelen of een groen dak aan te leggen. Lees verder op de pagina’s:

Informatie en advies van de gemeente

Heeft u vragen over energie besparen, subsidies, financiering en offertes? De gemeente heeft Hou van je huis-informatiepunten. Hier werken experts die gratis en persoonlijk advies geven.

Bekijk de openingstijden van Hou van je huis.

Met vragen over huurcontracten en onderhoud van uw woning kunt u terecht bij de adviseurs voor huurders.

Inspiratie