Uw huurwoning energiezuinig

Het initiatiefrecht

Huurt u een particuliere huurwoning? Dan heeft u het recht om uw verhuurder te vragen om energiebesparende maatregelen zoals isolatie of een energiezuinige cv-ketel. Dit heet het initiatiefrecht. De gemeente kan u helpen om van dit recht gebruik te maken. Verder lezen over het initiatiefrecht.

  • Woont u in Den Haag en heeft u vragen over duurzaam wonen? De adviseurs van Hou van je Huis helpen u graag met (technische) vragen over duurzaam woningonderhoud, energie besparen, subsidies, financiering en offertes.

     

    Voor vragen over contracten en onderhoud zal het team van Hou van je Huis u doorverwijzen naar de Huurbalie van de gemeente.

    Hou van je huis – Duurzame stad Den Haag

  • Den Haag heeft energiecoaches. Dit zijn vrijwilligers die bij u in de buurt wonen. Ze hebben een intensieve training gehad en kunnen u adviseren over energie besparen en duurzaam wonen. Vraag een gratis adviesgesprek aan via de website van stichting Duurzaam Den Haag.

    Energiecoaches | Duurzaam Den Haag

Advies voor verhuurders

Bent u een particuliere verhuurder en wilt u uw woning verduurzamen? U kunt tot maximaal 60% subsidie krijgen. De gemeente kan u helpen met informatie en advies.

Acties van de gemeente

De gemeente heeft verschillende gratis acties die u helpen om energie te besparen. De meeste acties zijn ook geschikt voor huurders.

Uw dak

Als huurder bent u niet de eigenaar van het dak. Toch is het ook voor huurders mogelijk om stroom op te wekken met zonnepanelen of een groen dak aan te leggen. Lees verder op de pagina’s:

Inspiratie

Ook interessant