Nieuws

Vragen over energie besparen? Kom naar een spreekuur

Sinds begin dit jaar heeft stichting Duurzaam Den Haag spreekuren over energie besparen en een groenere buurt. De spreekuren vinden plaats op vier plekken in de stad, in Molenwijk, Laak Centraal, Moerwijk en Transvaal. Iedereen kan langskomen en persoonlijk advies krijgen.

Yasmina van Duurzaam Den Haag bij haar spreekuur energie besparen in Molenwijk

Yasmina heeft elke woensdag spreekuur bij Buurthuis Cromvlietplein in Molenwijk.

Heeft u vragen over energie besparen of groen in de buurt? Kom dan naar een spreekuur van stichting Duurzaam Den Haag. Yasmina en Anouk van Duurzaam Den Haag geven praktische tips en advies, afgestemd op uw situatie.

Energie besparen

Yasmina vertelt: ‘Laatst spraak ik een bewoner die moeite had om zijn hoge energierekening te betalen. Ik heb de bewoner ingeschreven voor de gratis Direct Bespaaractie. Met deze actie kunnen bewoners uit Den Haag gratis energiebesparende maatregelen thuis laten installeren en zo hun energierekening verlagen. De bewoner was hier heel blij mee.’

Een groenere buurt

Anouk vertelt: ‘Eerder dit jaar kwam er een enthousiaste bewoonster naar mijn spreekuur. Zij wilde haar straat groener maken. We hebben samen twee activiteiten georganiseerd in haar straat. Eerst hebben we met een groepje afval geraapt en twee maanden erna hebben we met een Operatie Steenbeek-actie de straat vergroend. Een groot succes!’

Kom langs bij een van de spreekuren

Wilt u energie besparen of heeft u een goed idee om met groen aan de slag te gaan in uw buurt? Kom dan langs bij een van de volgende spreekuren:

  • Laak Centraal: Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur bij Vadercentrum Adam, Jonckbloetplein 24
  • Molenwijk: Elke woensdag van 10.00 tot 13.00 uur bij Buurthuis Cromvlietplein, Cromvlietplein 120
  • Moerwijk: Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur bij Bij Betje, Westhovenplein 72
  • Transvaal: Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur bij Juliana plaza, Schalk Burgerstraat 217

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de website van stichting Duurzaam Den Haag.