Nieuws

Gemeente Den Haag krijgt advies van burgerberaad

‘Pak door, ga aan de slagĀ  en wees eerlijk tegen inwoners.’ Zo luidt in het kort de oproep van bewoners van het Statenkwartier aan de gemeente. Vandaag stuurden zij hun eindrapport naar de gemeenteraad met daarin 23 adviezen over maatregelen om klimaatverandering in hun wijk op te vangen.

Hagenaars moeten kunnen meedenken over belangrijke onderwerpen voor de stad, vindt de gemeente. Daarom zijn dit jaar voor het eerst twee burgerberaden georganiseerd. Het eerste vond plaats in het Statenkwartier. Hier werd na een loting een groep wijkbewoners samengesteld die vier keer samen kwam om na te denken over manieren om klimaatverandering in hun wijk op te vangen. Vandaag zijn de adviezen voorgelegd aan de gemeenteraad. Het is nu aan de raad om zich uit te spreken over de adviezen.

Deelnemers aan het burgerberaad in het Statenkwartier

Deelnemers aan het burgerberaad in het Statenkwartier

Waterdoorlatende bestrating

De adviezen lopen uiteen van de keuze voor waterdoorlatende bestrating tot parkeerplaatsen voor deelauto’s en meer ruimte voor groen, voetgangers en fietsers. Ook zou de gemeente zich moeten blijven inzetten voor goedkope leningen voor duurzame maatregelen. Nieuwsgierig naar alle adviezen? Lees hier het adviesrapport.

Meer weten over het burgerberaad in Den Haag? Lees verder op de pagina: Burgerberaad in Den Haag – Duurzame stad Den Haag