Energie besparen in huis

Advies over energie besparen

 • Woont u in Den Haag en heeft u vragen over duurzaam wonen? De adviseurs van Hou van je Huis helpen u graag met (technische) vragen over duurzaam woningonderhoud, energie besparen, subsidies, financiering en offertes.

  Hou van je huis – Duurzame stad Den Haag

 • Wilt u energie besparen maar weet u nog niet goed waar te beginnen? Een energiecoach kan u helpen om dit goed op een rijtje te krijgen. Energiecoaches zijn vrijwilligers die een intensieve training hebben gevolgd. Er zijn er al meer dan vijftig in Den Haag. Ze geven gratis, vrijblijvend en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw huis. Meld u aan voor een gesprek met een energiecoach op de website van de stichting Duurzaam Den Haag.

  Vraag een gratis adviesgesprek aan

 • De energiescan is bedoeld voor eigenaren van een eengezinswoning. Een medewerker bekijkt uw woning en stelt een rapport op met de resultaten van de scan. Allemaal aanbevelingen voor meer wooncomfort en een lagere energierekening.

  De energiescan – Duurzame stad Den Haag

Bespaartips

Kleine aanpassingen in huis maken al een groot verschil. U kunt behoorlijk wat besparen door:

 • korter douchen
 • de was op 30 graden Celsius doen
 • apparaten helemaal uitzetten (niet op stand-by laten staan)
 • gloeilampen en halogeenlampen vervangen door ledlampen
 • Huishoudelijke apparaten ouder dan 15 jaar vervangen door een nieuw, energiezuinig apparaat.

Tip: heeft u een Ooievaarspas? Vraag dan een duurzame cadeaukaart aan. Daarmee krijgt u tot € 250,- euro korting op nieuwe energiezuinige elektrische apparaten.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om met kleine maatregelen energie te besparen. Meer weten? Ga naar Milieu Centraal voor snelle bespaartips. Of bekijk de tips op Zet ook de knop om, een website van de Rijksoverheid.

Acties & subsidies

Energie besparen? Bekijk onze acties en regelingen

Binnenkijken bij Marcel

Met eenvoudige maatregelen kun je al veel gas besparen, vertelt Marcel: ‘Begin met simpele dingetjes zoals radiatorfolie, de ketel lager zetten en het inregelen van een radiator. Dat scheelt al een hoop.’ Kijk eens rond in zijn bovenwoning (in 360 graden) voor meer tips.

Ook interessant