Ook kleine aanpassingen helpen met energie besparen

Vaak maken al een paar kleine aanpassingen in huis een groot verschil. U kunt behoorlijk wat energie besparen door korter te douchen, de was op 30˚ te doen en apparaten helemaal uit te zetten, dus niet op standby laten staan. Energiezuinige lampen gebruiken tot 85% minder elektriciteit, daarom is het ook een goed idee om gloei- en halogeenlampen te vervangen door ledlampen.

Besparen op apparatuur en in de keuken

Huishoudelijke apparaten ouder dan 15 jaar zijn flinke ‘energieslurpers’ en kunt u beter vervangen. Ook in de keuken kunt u besparen op energie. Maak gebruik van de subsidie van de gemeente en stap over op koken op inductie. Dit is energiezuiniger en milieuvriendelijker dan koken op gas.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om met kleine maatregelen energie te besparen. Meer weten? Ga naar Milieu Centraal voor snelle bespaartips. Of bekijk de tips op Zet ook de knop om, een website van de Rijksoverheid.

Advies over energie besparen

  • Woont u in Den Haag en heeft u vragen over duurzaam wonen? De adviseurs van Hou van je Huis helpen u graag met (technische) vragen over duurzaam woningonderhoud, energie besparen, subsidies, financiering en offertes.

    Hou van je huis – Duurzame stad Den Haag

  • Wilt u energie besparen maar weet u nog niet goed waar te beginnen? Een energiecoach kan u helpen om dit goed op een rijtje te krijgen. Energiecoaches zijn vrijwilligers die een intensieve training hebben gevolgd. Er zijn er al meer dan vijftig in Den Haag. Ze geven gratis, vrijblijvend en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw huis. Meld u aan voor een gesprek met een energiecoach op de website van de stichting Duurzaam Den Haag.

    HEBA – Duurzaam Den Haag

  • De energiescan is bedoeld voor eigenaren van een eengezinswoning. Een medewerker bekijkt uw woning en stelt een rapport op met de resultaten van de scan. Allemaal aanbevelingen voor meer wooncomfort en een lagere energierekening.

    De energiescan – Duurzame stad Den Haag

Aan de slag met

Acties & subsidies

Energie besparen? Bekijk onze acties en regelingen

Ook interessant