Nieuws

Den Haag heeft een eigen klimaatakkoord!

Den Haag heeft sinds 10 april een eigen klimaatakkoord. Meer dan 100 bedrijven, organisaties, bewonersgroepen en de gemeente werkten hieraan mee. In het akkoord staan afspraken om de uitstoot van CO2 te verlagen en samen te werken aan een gezonde, groene stad.

Aan het Haags Klimaatakkoord doen 115 partijen mee.

In bedrijfsverzamelgebouw De Titaan in de Binckhorst zetten 115 partijen hun handtekening onder de afspraken in het klimaatakkoord.

Den Haag in actie

De opwarming van de aarde stoppen lukt alleen als iedereen meedoet. Ook Den Haag komt in actie. Het Haags Klimaatakkoord laat zien hoe.

Wethouder Arjen Kapteijns, wethouder Energietransitie, Mobiliteit en Grondstoffen: ‘We zijn met z’n allen verantwoordelijk om Den Haag leefbaar, gezond en groen te houden. Ik ben trots op dit akkoord omdat dit het resultaat is van een stadsbrede samenwerking.’

38 klimaatdeals

In het akkoord staan 38 klimaatdeals. Overheden gaan bijvoorbeeld 32 van de belangrijkste overheidsgebouwen in Den Haag volledig verduurzamen. Vijf woningcorporaties en de gemeente hebben afgesproken om 50.000 woningen aardgasvrij te maken. Grote Haagse werkgevers gaan hun werknemers stimuleren om minder met de auto naar het werk te gaan. Bewonersorganisaties zorgen dat in meer wijken deelauto’s beschikbaar komen. En scholen en gebedshuizen gaan aan de slag met zonnepanelen en groene daken. Iedereen draagt een steentje bij.

Download het klimaatakkoord met alle klimaatdeals op de pagina Haags Klimaatakkoord.

Robert Barker, wethouder Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu: ‘De opgave om de klimaatcrisis te bedwingen is groot! Om als Den Haag een eerlijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming moeten we nog flinke stappen zetten. Het is goed om te zien dat er nu, met verschillende partijen, deals zijn gesloten en er nieuwe deals volgen.’

Den Haag klimaatneutraal

Den Haag houdt vast aan de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het klimaatakkoord draagt hieraan bij. Het is opgesteld door 115 bedrijven, organisaties en de gemeente. Het afgelopen jaar werkten zij aan ‘klimaattafels’ aan concrete afspraken om de uitstoot van CO2 te verlagen en Den Haag voor te bereiden op een ander klimaat.