Nieuws

Drie nieuwe Haagse Energie Toppers bekend!

De eerste winnaars van de Energie uit de Wijk Challenge 2023-2024 zijn bekend. Drie bewonersgroepen wonnen de eretitel Haagse Energie Topper 2023 én een mooie subsidie. Op 1 september start de tweede ronde van de wedstrijd.

Al 3 keer eerder organiseerde de gemeente de Energie uit de Wijk Challenge. Dit keer streden 6 bewonersgroepen om de titel met hun plan om in hun buurt of straat energie te besparen of zelf op te wekken. Een onafhankelijke jury koos hieruit 3 winnaars. Zij ontvangen in totaal € 130.000,- subsidie en ondersteuning van experts bij de uitvoering van hun project. Ze moeten hun project binnen een jaar uitvoeren.

De winnaars

Dit zijn de winnende projecten:

  • Project: Ventilatie met Zonnewarmte; bewonersgroep: Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg; wijk: Archipelbuurt en Willemspark, Bezuidenhout, Leidschenveen en Forepark.
  • Project: Hâgse FIKSTeam; bewonersgroep: Stichting Stagehuis; wijk: Schilderswijk, Transvaal en Groente- en Fruitmarkt.
  • Project: Verduurzamen Voedsellokaal De Gymzaal; bewonersgroep: Stichting Lokaal Voedsel Den Haag; wijk: Centrum

Ook de plannen van bewonersgroepen die de Challenge niet wonnen zijn belangrijk voor de stad. Zij worden door de gemeente met advies op weg geholpen.

Haagse Energie Toppers

Nieuwsgierig naar de winnende projecten van de voorgaande jaren? Bekijk ze op de pagina Haagse Energie Toppers.

Meedoen aan de tweede ronde

Heeft uw bewonersgroep ook een goed plan om energie te besparen of zelf op te wekken? Doe dan mee aan de tweede ronde van de wedstrijd. Inschrijven kan van 1 september tot 15 oktober. De winnaars worden eind oktober bekend gemaakt. Lees verder op de pagina: Doe mee aan de Energie uit de Wijk Challenge! – Den Haag

Meer informatie

Heeft u vragen over de Energie uit de Wijk Challenge? Stuur dan een e-mail naar: energieuitdewijk@denhaag.nl.