Hâgse FIKSTeam gaat energiearmoede aanpakken

In de Schilderswijk en Transvaal zijn er veel bewoners die hun energierekening niet kunnen betalen. Ze weten vaak niet waar ze terecht kunnen om dat op te lossen en gaan ook niet zelf actief op zoek. Het Hâgse FIKSTeam bestaat uit jongeren uit de Schilderswijk (17-27 jaar) die wijkbewoners gaan helpen met energie besparen. 

Het Hâgse Fiksteam gaat jongeren helpen energiearmoede aan te pakken

Achraf (laatstejaars student Ruimtelijke Ontwikkeling) en Abdelilah (ingenieur duurzaamheidstechniek) organiseren en coördineren het project.

Advies over verduurzamen

Het Stagehuis Schilderswijk gaat jongeren motiveren en opleiden om onderdeel te worden van het Hâgse FIKSTeam. De jongeren leren hoe ze informatie en advies kunnen geven over verduurzamen. Ook leren ze hoe ze kleine energiebesparende maatregelen kunnen installeren. Bewoners krijgen een afspraak met een energiecoach om te kijken hoe ze nog meer kunnen verduurzamen. Het voordeel is dat de jongeren uit de wijk komen en de taal spreken van de wijkbewoners.

Haagse Energie Topper

Het Hâgse FIKSTeam en het Stagehuis Schilderswijk deden mee met de Energie uit de Wijk Challenge 2023-2024 en wonnen daarmee subsidie om het project mogelijk te maken.  Ook krijgen ze de eretitel Haagse Energie Topper. Kijk welke projecten nog meer wonnen.