Verduurzamen van Voedsellokaal De Gymzaal

Voedsellokaal de Gymzaal is een van de Haagse Energie Toppers 2023. Het gebouw is een ontmoetingsplek waar mensen elkaar inspireren om duurzamer te leven. De initiatiefnemers gaan het gebouw, waar vroeger ook echt een gymzaal zat, verduurzamen. 

Martijn Braadbaart en Rebekka van Roemburg van Stichting Lokaal Voedsel Den Haag kunnen met het gewonnen bedrag grote stappen maken om hun project uit te voeren.

Duurzaam wonen en samen eten

Voedsellokaal De Gymzaal ligt in het Zeeheldenkwartier waar veel huizen slecht geïsoleerd zijn. Er zijn nog maar weinig zonnepanelen en er is veel energie- en voedselarmoede. Wijkbewoners kunnen in De Gymzaal terecht voor informatie over duurzaam omgaan met energie en voedsel. Zo zijn er plannen voor duurzame markten, informatieavonden (over de verbouwing), energieparty’s en klimaatgesprekken. In het gebouw is er plek voor diverse organisaties die zich met duurzaam voedsel bezig houden zoals Lekkernassûh, Conscious Kitchen en Vereniging Ons Eten. Ook is er een weggeefwinkel.

Haagse Energie Topper

Het Voedsellokaal deed mee met de Energie uit de Wijk Challenge 2023-2024 en won daarmee een subsidie om het project mogelijk te maken. Ook kregen ze de eretitel Haagse Energie Topper. Kijk welke projecten nog meer wonnen.

Samen eten met Conscious Kitchen

Conscious Kitchen brengt mensen samen rond eten. Ze maken bezoekers bewust van voedselverspilling en plantaardig eten.