Nieuws

Resultaten van de enquête over isoleren in Vogelwijk

In de zomer van 2021 organiseerde gemeente Den Haag samen met onder andere Vogelwijk Energie(k) een informatieavond over isoleren. Na afloop van de avond vulden veel bewoners een enquête in. Hier leest u de belangrijkste resultaten.

De meeste mensen die de enquête invulden hebben hun woning al (deels) verduurzaamd. Vooral de daken en vloeren zijn geïsoleerd. Ook zijn veel kleine energiebesparende maatregelen genomen. De meerderheid had twee drijfveren voor de verduurzaming: het milieu en het wooncomfort.

Veel bewoners van Vogelwijk lieten in de enquête weten meer informatie te willen over subsidies. Ook is er behoefte aan informatie over de technische en juridische mogelijkheden van verduurzaming als sprake is van een beschermd stadsgezicht. Deze behoeften nemen we mee in volgende bijeenkomsten.

De winnaars van de winactie

Degenen die de enquête invulden maakten kans op een speedcomfort radiatorventilator. De gelukkige winnaars zijn Eveline, Joke en Jurriaan. Zij genieten deze winter lekker duurzaam van hun radiatorwarmte.