Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Kopgroep2030 nodigt bewoners uit samen stappen te zetten. Wat levert dat op? Minder energiekosten, meer saamhorigheid, extra groen en een leukere straat.
Het is lastig grote daken te vinden voor gezamenlijke zonnepanelen. Daarom is het interessant om te kijken of de panelen eventueel verticaal opgehangen kunnen worden.
Hoe kun je bestaande bouw verduurzamen en hoe maak je daarvoor een bewoner enthousiast die net een huis gekocht heeft in een bestaande wijk in Den Haag?
Het appartementencomplex van de VvE (Vereniging van Eigenaren) Zeekant-Gevers Deynootweg streeft ernaar om in 2020 van premie A naar energielabel A te gaan.
De bewoners achter de Energie Ka(n)s bouwen een energieopwekkende, multifunctionele kas op het dak van broedplaats De Helena aan het Helena van Doeveren Plantsoen.
Twaalf woningen in de Lehárstraat worden energiezuinig gemaakt; de woningen worden geïsoleerd en een warmtepomp en zonnepanelen worden geïnstalleerd.
De ventilatiesystemen van woningen in Ypenburg en Leidschenveen zijn aan vervanging toe. Enkele woningen doen mee met een proef en krijgen voor 1 jaar een nieuw ventilatiesysteem dat alleen ventileert wanneer dat nodig is.
Haagse Stroom zoekt daken om extra groene stroom op te wekken. Zo kunnen bewoners zonder dak ook de overstap maken naar duurzame energie.
Energie voor Energie gaat bewoners van de Rivierenbuurt helpen mee te doen in een lokaal opgezette energiecoöperatie. Als bewoners met kleine bedragen ook kunnen deelnemen, wordt zonne-energie voor iedereen bereikbaar.
De bewoners van de wijk Florence Nightingale Park (FNP) willen zelf hun energietransitie organiseren. Dat doen ze door te onderzoeken hoe ze aardwarmte uit de aardwarmteput in wijk kunnen winnen.
De beheerders van Chalet Ockenburgh willen kinderen van de Scoutingclub en basisschoolleerlingen leren hoe ze zuinig met energie kunnen omgaan. Dat doen ze door duurzame maatregelen te treffen, zoals isolatie en zonnepanelen.