Verduurzamen buurthuis Schets Spoorwijk

Het buurthuis Schets (Stichting Sociaal Cultureel Huis voor Educatie en Talentontwikkeling Spoorwijk) is onlangs verbouwd, nu is het tijd om ook duurzaam energie op te wekken.

De inzenders voor de Energie uit de wijk Challenge willen duurzame energie opwekken met een warmtepomp en zonnepanelen en een energiecoöperatie oprichten. Het uiteindelijke doel is om helemaal energieneutraal te zijn. Ze werken samen met vrijwilligers en bewoners en willen ook een voorbeeld voor de wijk zijn.

Ingewikkeld

De vrijwilligers hebben gemerkt dat het niet makkelijk is om zelfstandig een energie coöperatie op te richten. Het plan bedenken was makkelijker dan het uitvoeren. Stichting Duurzaam Den Haag helpt ze daar bij. Er liggen nu wel zonnepanelen op het dak voor het gebouw. De energiecoöperatie wordt later opgericht.

In onderstaande video vertellen ze meer over het project.

Haagse Energie Topper

De bewoners uit Spoorwijk deden mee met de Energie uit de Wijk Challenge 2021-2022 en wonnen daarmee subsidie om het project mogelijk te maken. Ook krijgen ze de eretitel Haagse Energie Topper. Kijk welke projecten nog meer wonnen.