Verduurzaming Dreeshuis ‘De nieuwe Parel van de wijk’

Bewoners en omwonenden willen het verpleeghuis Willem Drees in de Bomen- en Bloemenbuurt verduurzamen. Tegen de gevels komen klimplanten en op het dak zonnepanelen. 

Het Willem Dreeshuis

Het Willem Dreeshuis in de Bomen- en Bloemenbuurt

Het Willem Dreeshuis heeft in 2020 noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Inmiddels is het pand weer gedeeltelijk bewoond door 60 voormalig dak- en thuislozen en zal het aantal in de toekomst worden uitgebreid naar 119 huishoudens. Een goed moment om het pand te vergroenen en te verduurzamen voor en met de buurt.

Betere uitstraling voor de wijk

Groen tegen de gevels en op het dak zorgt voor minder hittestress. Het zorgt voor verkoeling en een betere uitstraling van het pand in de buurt. Er komen ook oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Hoe gaat het nu (november 2022)?

Bewoners zijn heel enthousiast om te starten met de verduurzaming. Er zijn offertes aangevraagd voor een groene gevel en zonnedak en Haagse Stroom is betrokken voor het oprichten van een energiecoöperatie. Maar eerst moet woningcorporatie Vestia de renovatie van het pand afronden. Samen met de afdeling Wonen van de gemeente en Vestia overleggen de bewoners over de planning en prioriteiten.