De HobbeVen Duurzaam

De bewoners van het appartementencomplex De HobbeVen in de Schilderswijk hebben al veel gedaan aan verduurzaming van hun pand. Voor de Energie uit de wijk Challenge hebben ze een plan ingediend om met 140 zonnepanelen stroom op te wekken voor de gemeenschappelijke voorzieningen van de woningen.

Het uiteindelijke doel is om CO2-uitstoot te verminderen en de energierekening te verlagen. De activiteiten kunnen ook dienen als een inspiratiebron voor andere bewoners van de Schilderswijk, een wijk waar nog veel te verduurzamen valt.

Zonnepanelen liggen op het dak

Inmiddels liggen er 140 zonnepanelen op het dak van de Hobbeven. In de video verteld Wilbert Schouten wat ze hebben gedaan om dit resultaat te bereiken.

De VvE Hobbeven wil een voorbeeld zijn voor andere Vve’s in Den Haag die ook aan de slag willen met het verduurzamen van hun pand. Om hen daarbij te helpen hebben ze een uitgebreid verslag (pdf) gemaakt van het hele proces met ook tips over hoe het aan te pakken.

Stappenplan zonnepanelen voor VvE’s

Woont u in een appartement en wilt u zonnepanelen plaatsen? Er is een handig stappenplan gemaakt met praktische tips en informatie. Dit helpt u door het hele proces. Van het eerste gesprek met uw buren tot het moment dat de zonnepanelen liggen.

VvE Hobbeven in de Schilderswijk heeft hun pand verduurzaamd en er liggen nu ook zonnepanelen op het dak

Het appartementengebouw de Hobbeven is al op veel plekken verduurzaamd (impressie). De zonnepanelen liggen er sinds juli 2022.

Haagse Energie Topper

‘De HobbeVen Duurzaam’ is een van de winnaars van de Energie uit de Wijk Challenge 2021-2022. Ze kregen een subsidie om het project mogelijk te maken en daarnaast de eretitel Haagse Energie Topper. Kijk welke projecten nog meer wonnen.