Living Lab Vruchtenbuurt

Energiecoöperatie Sterk op Stroom wil met het project Living Lab in de Vruchtenbuurt alle buurtbewoners gebruik laten maken van in de wijk opgewekte energie.

Peter Vos van Energie Coöperatie Sterk op Stroom stuurde het plan voor het Living Lab in namens de bewoners

Peter Vos gaat samen met andere leden van de Energiecoöperatie Sterk op Stroom het project Living Lab in de Vruchtenbuurt uitvoeren.

Energie voor iedereen

In de Vruchtenbuurt wekken al veel bewoners stroom op met zonnepanelen op eigen dak of via een collectief zonnedak. Daarvan gebruiken ze zelf ongeveer 30%. De rest wordt nu nog teruggeleverd aan het stroomnetwerk. Dat kan beter, vonden de leden van de energiecoöperatie Sterk op Stroom. Daarom zijn ze het project Living Lab Vruchtenbuurt gestart. Het doel van het project is van de zelf opgewekte stroom meer én slimmer gebruik te maken. Om dat mogelijk te maken komt er een apart netwerk waar bewoners op aangesloten worden. Kijk voor meer informatie op de website van Sterk op stroom.

Samenwerken

Sterk op Stroom werkt voor Living Lab Vruchtenbuurt samen met deelauto-coöperatie Vruchtenbuurt DEELt!, de Haagse Hogeschool, de afdelingen Digitalisering/Smart City en Mobiliteit van de gemeente Den Haag en Stedin.

Haagse Energie Topper

Energiecoöperatie Sterk op Stroom was met Living Lab Vruchtenbuurt een van de winnaars van de Energie uit de Wijk Challenge 2023-2024. Ze kregen een subsidie om het project mogelijk te maken en daarnaast de eretitel Haagse Energie Topper. Kijk welke projecten nog meer wonnen.