Overkapping hofje Wagenstraat

Bewoners van het hofje in de Wagenstraat willen een glazen overkapping met zonnepanelen over hun straat plaatsen. Zo wekken ze stroom op en isoleren ze de oude huisjes.

Winnaars Energie uit de wijk challenge, project overkapping Wagenstraat

Pieter Kappelhof en Simon Duindam van de VvE Wagenstraat 156-147.

Energie opwekken en isoleren

De woningen van het hofje aan de Wagenstraat 156-174 zijn lastig te isoleren. Ook is er geen plek voor zonnepanelen op de daken. Toch wilde de VvE verduurzamen. Zo kwamen leden van de VvE op het idee om een kap van transparante zonnepanelen over het straatje van het hofje te plaatsen. Daarmee kunnen de eigenaren collectief energie opwekken. De kap wordt deels afgesloten en dient ook als isolatie voor de mooie, oude huisjes. Het hofje was vroeger een fabriek en had toen ook een overkapping. De consoles van de zuilen zitten er nog en kunnen worden hergebruikt voor dit mooie project.

Haagse Energie Topper

De Vereniging van Eigenaren van de Wagenstraat was een van de winnaars van de  Energie uit de Wijk Challenge 2023-2024. Ze kregen een subsidie om het project mogelijk te maken en daarnaast de eretitel Haagse Energie Topper. Kijk welke projecten nog meer wonnen.