Groen Roemer Visscher College

Het Roemer Visscher College vlak bij het Zuiderpark wil een groene school worden. Daarom verduurzamen ze het gebouw én het onderwijs. 

Ingrid Vogels (Green2live) en Percy van de Poelgeest (directeur Roemer Visscher College)

Ingrid Vogels (Green2live) en Percy van de Poelgeest (directeur) kunnen met het gewonnen bedrag aan de slag met hun plannen.

Zelf energie opwekken

Het Roemer Visscher College gebruikt elk jaar veel stroom en dat is erg duur. Met zonnepanelen op het dak kan de school straks 45% van de eigen energie opwekken. Er is dan ook voldoende stroom om laadpalen op het parkeerterrein van de school te plaatsen.

Scholieren opleiden

Het verduurzamen van het gebouw is een mooie kans om leerlingen enthousiast te maken voor de energietransitie. Tijdens speciale lesprogramma’s zien leerlingen hoe leuk het vak techniek is. Het doel is dat leerlingen ook een technische vervolgopleiding kiezen. Daarnaast biedt de school ook speciale lesprogramma’s over een gezondere manier van leven.

Voorbeeld voor de wijk

De school wil een voorbeeld zijn voor de ouders van de leerlingen en andere wijkbewoners. De school organiseert workshops en informatieavonden en geeft tips over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met verduurzamen.

Samenwerken

Het Roemer Visscher College krijgt hulp bij het verduurzamen van het bedrijf Green2live. Zij helpen met advies en het aanvragen van subsidies.

Haagse Energie Topper

Het Roemer Visscher College was een van de winnaars van de Energie uit de Wijk Challenge 2023-2024. Ze kregen een subsidie om het project mogelijk te maken én de eretitel Haagse Energie Topper. Kijk welke projecten nog meer wonnen.