Erwins huis was zo lek als een mandje. Dan is het makkelijk scoren met energiebesparing. Hij pakte het grondig aan en liet geen mogelijkheid om te besparen liggen. Wat een resultaat!
Oda heeft met 32 andere huishoudens aan de Mient een eigen – gasloze – woning gebouwd. Waar halen ze de energie vandaan voor verwarming en warm water?
Paul heeft met 14 actieve bewoners aan de Berlagelaan zonnepanelen op het dak geplaatst. Een mooie samenwerking. Gezamenlijke aanpak werkt!
Met een mooie subsidie voor dak- en vloerisolatie, werd het energielabel van hun woning een A!
Bewoners van een flatgebouw met 106 appartementen begonnen in 2019 aan een ingrijpende verbouwing. Een succesvolle onderneming. Cindy is één van de bewoners.
Een vooroorlogs hoekhuis met dunne eensteensmuren gasvrij maken. Een hele opgave. Maar het lukte Serge.
Merel is het zat om steeds koude voeten te hebben. Ze wil de kou die optrekt van de vloer aanpakken. Met vloerisolatie gaat dit lukken.
Fred woont met zijn partner in Mariahoeve. Hij heeft de afgelopen jaren zonnepanelen geplaatst en zijn woning geïsoleerd. Het resultaat? Bijna energielabel A.
Pelle woont met zijn gezin in de Heesterbuurt. Zijn woning stamt uit het bouwjaar 1929 en door te verduurzamen is hij van energielabel G naar C gegaan.
Straat na straat de wijk verduurzamen. Kopgroep2030 nodigt bewoners uit samen stappen te zetten. Wat levert dat op? Minder energiekosten, meer saamhorigheid, extra groen en een leukere straat.
Werkgroep de Groene Heester organiseerde op zaterdag 11 juli een informatiemarkt Duurzaamheid. Bewoners van de Heesterbuurt konden er terecht met al hun vragen over verduurzaming van hun woning en buurt.
Ondernemer Jan Verboon heeft 740 zonnepanelen op het dak zijn bedrijf Verboon Groen & GWW B.V. liggen. Daarmee voorziet hij zijn kantoorruimte overdag van stroom en kan hij al het hoveniersgereedschap van zijn onderneming opladen.
Enthousiaste bewoners uit de Archipelbuurt, het Van Stolkpark, Buurtschap Centrum 2005 en Duttendel & Wittebrug zijn gestart met het schrijven van een wijkenergieplan. Initiatiefnemer Wouter Buwalda vertelt er meer over.
Woon je in Zuidwest en heb je een vraag over duurzaamheid, schone energie en energie besparen? Dan kun je bij duurzaamheidswiki David Bakhuizen terecht.
Stadsboerderij de Schildershoeve heeft een nieuw, groen dak. Groene daken zorgen voor verkoeling op warme dagen, ze vangen regenwater op als het hard regent en het groen trekt vogels en insecten aan wat zorgt voor meer natuur in de stad.
Adrian en Adelina wonen in een dubbele bovenwoning in het Regentessekwartier. De woning stamt uit 1914 en is onlangs compleet gerenoveerd. Het heeft nu energielabel A en meerdere duurzame aspecten.
Wat weet de jeugd over de energietransitie? Klas 3 VMBO van het Haags Montessori Lyceum kreeg laatst les over dit onderwerp. Darel Education geeft deze les en het liefst aan zoveel mogelijk scholieren.
Jeroen woont in de Vruchtenbuurt en is een van de initiatiefnemers van het Zet ‘m op 70-project in zijn wijk. Daniel zette het project Scheveningen ’70 op. Maar waarom zou je je CV op 70 graden instellen? Jeroen en Daniel leggen het uit.
Op de daken van de Valkenbosschool en de Abeelschool liggen sinds kort 240 zonnepanelen. De omwonenden investeerden in de zonnepanelen en maken nu gebruik van lokaal opgewekte stroom. Marco van Steekelenburg van Haagse Stroom nam het initiatief.
Bewoners uit de Rivierenbuurt die vragen hebben over de overstap naar schone energie en energiebesparing kunnen elke donderdagmiddag terecht bij het Energiepunt in het wijkcentrum O3.
Ventileren moet. Maar over-ventilatie zorgt voor warmteverlies, hogere CO2-uitstoot en extra kosten. Dat kan slimmer, vinden Wouter en Erik uit Ypenburg.
Kopgroep 2030 heeft als doel is een gereedschapskist te maken voor Hagenaars die samen hun straat willen verduurzamen. Laatst waren zij tijdens Burendag aanwezig in de Van Swietenstraat.
Met simpele ingrepen kan flinke energiewinst worden geboekt, zelfs in matig geïsoleerde bedrijfspanden uit de jaren zeventig. Sascha van den Bosch geeft voorbeelden uit eigen praktijk.
Met de Direct Bespaaractie helpt de gemeente bewoners met kleine maatregelen in huis om energie te besparen. Goed voor een lagere energierekening en een warm en comfortabel huis. Jan, Tita en Hans maakten gebruik van de actie.
De deelauto maakt een vliegende start in Bezuidenhout. 24 huishoudens begonnen op 1 februari aan een proefperiode. Gedurende een half jaar gaan ze in een coöperatie gebruikmaken van 4 auto’s en uitproberen of dit concept iets voor hen is. Lauri de Boer 1 van de deelnemers.
Als er een organisatie is die zich inzet voor een duurzame stad, is het wel Duurzaam Den Haag. Directeur Heleen Weening en haar team proberen van duurzaamheid echt iets tastbaars te maken voor de stad. Zodat iedereen in Den Haag er een gevoel bij krijgt en er iets mee kan of wil doen.