Roza is dolbij met haar duurzame stofzuiger
Mevrouw Roza Kaat - van Dijk deed mee aan de Workshop Energie Besparen. Ze won de hoofdprijs bij de loterij die de gemeente voor de deelnemers organiseerde. 'Ik heb nog nooit iets gewonnen', glundert ze.
Mevrouw Roza Kaat - van Dijk deed mee aan de Workshop Energie Besparen. Ze won de hoofdprijs bij de loterij die de gemeente voor de deelnemers organiseerde. 'Ik heb nog nooit iets gewonnen', glundert ze.
De gemeente maakt dit jaar € 100.000 extra vrij voor groene daken. Goed nieuws voor particulieren, bedrijven, VvE’s, verenigingen en andere organisaties die dit jaar nog aan de slag willen met een groen dak. Lees hier 10 veelgestelde vragen over groene daken!
Den Haag heeft al 75 energiecoaches die anderen helpen met energie besparen. Maar nu meer mensen moeite krijgen om de energierekening te betalen, zijn dat er lang niet genoeg. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger buurtbewoners te helpen met advies en energiebesparende producten? Meld u dan aan voor de driedaagse opleiding.
De actie ‘Samen aan de slag met een groen dak’ is in volle gang. Naar verwachting levert de actie in totaal ruim 3.000 vierkante meter groen dak op. Meedoen? Kijk snel of uw buurt deelneemt en tot wanneer u zich kunt aanmelden.
Jonge Energie Ambassadeurs hebben al honderden bezoekers van de Haagse Markt weten te overtuigen om te beginnen met energie besparen. De twintig jongeren hebben bij hun straat- en marktacties zeker 1.000 Hagenaars aangesproken. Ongeveer de helft meldde zich ter plekke aan voor een actie van de gemeente.
De bewoners van de kleine VvE aan de Copernicusstraat hebben nog één warme zomer voor de boeg onder het niet-geïsoleerde platte dak van hun slaapkamer. Daarna gaat het dak eraf. Met behulp van subsidie, eigen reserves én een fijne VvE-lening wordt het dak volledig vernieuwd en voorzien van isolatie.
Elke maand zet de gemeente een bijzonder dak in het zonnetje. Dit keer is dit het dak van strandpaviljoen The Fat Mermaid in Scheveningen. Eigenaresse Malou Rook: 'Alles wat we vernieuwen binnen het bedrijf doen we duurzaam, dus ik dacht gelijk aan een groen dak. Dat ziet er zo tof uit vanaf de boulevard.'
Geen zonnepanelen op je dak en toch profiteren van zonnestroom? Het kan. In Laak en Ypenburg investeerden bewoners in zonnepanelen op het dak van een buurthuis, een school en een sporthal.
Na een reis van 1500 kilometer kwam de 'SolarButterfly' afgelopen zaterdag in Scheveningen aan. Het bijzondere object bleef hier slechts één dag, voor het zijn reis vervolgde. Het liet de bezoekers zien dat je met zonne-energie héél ver kan komen.
Informatie opzoeken over het energiegebruik in uw wijk? Bekijken met welke soort duurzame energie uw wijk verwarmd kan worden in de toekomst? Het kan allemaal in het vernieuwde Datalab Energietransitie.
Op zaterdag 25 juni komt de 'SolarButterfly' naar Scheveningen. Dit tiny house op wielen wordt aangedreven door zonne-energie en is gemaakt van 800 kilo gerecyclede PET-flessen uit de oceaan. Rond het huisje zijn er workshops en lezingen over klimaatverandering. Komt dat zien!
Roeland en Perihan uit Bezuidenhout hebben hun buitenruimte flink vergroend, met een groen dak, een insectenhotel en veel eetbare planten op de veranda. Vooral de tomaten en kiwi's trekken veel insecten aan. En dat is precies de bedoeling, zegt Roeland: 'De bij blij, wij blij!'.
Op 1 juni brachten minister De Jonge en wethouder Van Tongeren een bezoek aan Michael James Lucas in Mariahoeve. Michael is een van de Haagse energiecoaches. Hij heeft zijn eigen woning compleet verduurzaamd en helpt ook buurtbewoners met vragen over energie besparen.
Haag Wonen maakt haar huurwoningen vóór 2050 aardgasvrij. De woningcorporatie en de gemeente onderzoeken samen de mogelijkheden om woningen in Mariahoeve met duurzame energie te verwarmen.
Op woensdag 1 juni is er een gratis webinar over isoleren. Doe mee en krijg alle informatie die u nodig heeft om uw woning goed te isoleren. Zo bespaart u op gas, verlaagt u uw energierekening en zit u er straks in de winter toch wampjes bij.
We gaan door met de collectieve inkoopactie van Vereniging Eigen Huis. Al 2.000 woningeigenaren vroegen de afgelopen tijd een offerte aan. Op 8 juni is er een gratis online informatieavond over de actie.
Het verduurzamen van uw appartement begint met goede informatie. In juni starten we weer met informatiebijeenkomsten voor kleine VvE’s. Te beginnen in Rustenburg Oostbroek, Laak en Bezuidenhout.
Op 16 mei organiseert de gemeente een informatieavond op het De Constant Rebecqueplein over de concept-transitievisie warmte. Dit document beschrijft hoe Den Haag overgaat op schone energiebronnen voor de levering van warmte. Inwoners van Den Haag kunnen een zienswijze indienen.
Heeft u een Ooievaarspas? Dan kunt u met de Duurzame Cadeaukaart korting krijgen op diverse energiezuinige apparaten zoals een koelkast, wasmachine of vriezer. Al zo’n 1000 pashouders kochten een energiezuinige koelkast bij de vorige actie.
Den Haag heeft dakcoaches! Dakcoaches hebben verstand van daken en gaven de afgelopen tijd iedere week een tip speciaal voor mensen die een groen dak aan willen leggen. De laatste tip in deze serie luidt: leg het groene dak aan samen met uw buren.
De Haagse dakcoaches geven iedere week een tip voor mensen die een groen dak willen aanleggen. Tip 4: bezoek op 23 april Tuincentrum Ockenburgh. Die zaterdag staat het tuincentrum helemaal in het teken van groene daken.
De platte daken van de portiekwoningen in het Bezuidenhout zijn ideaal voor zonnepanelen. De VvE’s in de straat kunnen zo met gemak voorzien in hun eigen stroombehoefte. Maar zonnepanelen op een gezamenlijk dak plaatsen, hoe pak je dat aan? Bewoners uit de Sibergstraat maakten een handig stappenplan.
Studenten van de TU Delft doen mee aan een internationale wedstrijd om de meest duurzame woning te ontwerpen. Kom naar het stadhuis om hun maquette te bewonderen, met als voorbeeld de renovatie van portiekwoningen in de wijk de Dreef. De expositie is te zien in het Atrium van 19 tot 29 april.
Den Haag heeft dakcoaches! Iedere week geven ze een slimme tip voor mensen die een groen dak aan willen leggen. Tip 3: combineer een groen dak met een insectenhotel!
De Haagse dakcoaches geven tips over groene daken. Tip 2: ga eens na of u de aanleg van een groen dak kunt combineren met zonnepanelen. Uw zonnepanelen wekken dan meer energie op.
Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en mooie acties op het gebied van duurzaam woningonderhoud en energie besparen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Hou van je Huis.
Den Haag heeft dakcoaches! De komende tijd geven ze iedere week een slimme tip voor mensen die een groen dak aan willen leggen. Tip 1: maak gebruik van de subsidie voor groene daken.
Start u een duurzaam project in uw wijk? Dan kunt u maximaal € 6.000 subsidie voor het opstarten van duurzame initiatieven in Haagse wijken aanvragen.
Gaat een deel van de Vruchtenbuurt over op een duurzaam warmtenet? Als het aan de coöperatie Warm in de Wijk ligt wel! Om de voorbereidingen te kunnen starten zijn 500 aanmeldingen nodig van huishoudens die zich willen aansluiten op het warmtenet. De teller staat op 128.
Liselore Stuut heeft haar woning uit 1911 stap voor stap verduurzaamd. Met haar acht zonnepanelen en de beplanting op de uitbouw sleepte ze de gouden dakpan in de wacht. Haar dak is het dak van de maand maart!
In de Monstersestraat in Den Haag heeft woningcorporatie Arcade onlangs een bijzondere sociale huurwoning opgeleverd. Bijzonder, want dit appartement wordt voor 40% verwarmd met warmte uit afvalwater.
Op 9 maart organiseerde de gemeente Den Haag een internationaal seminar over geothermie in het Museon. Volgt u graag de ontwikkelingen rond aardwarmte maar heeft u het seminar gemist? Dan kunt u de opname van de livestream terugkijken.
De gemeente heeft de concept-transitievisie warmte gepubliceerd. Dit document beschrijft hoe Den Haag overgaat op schone energiebronnen voor de levering van warmte. Inwoners kunnen een zienswijze indienen en de gemeente organiseert informatiebijeenkomsten.
Heeft u interesse in zonnepanelen, maar ziet u op tegen het uitzoekwerk? Schrijf u dan in voor de collectieve inkoopactie van Vereniging Eigen Huis en ontvang direct een vrijblijvend en aantrekkelijk aanbod op maat.
Nu de energieprijzen stijgen is het nog belangrijker om uw verbruik te verlagen. De SlimWonen App helpt u daarbij. U ziet precies hoeveel euro u per dag uitgeeft aan energie en krijgt tips om te besparen. De app wordt gratis aangeboden door de gemeente.
Een groen schoolplein, inzamelbakken, een kas op het dak, waar compost wordt gemaakt van GFT-afval. Basisschool De Paradijsvogel in Ypenburg is goed bezig met groen, afval en duurzaamheid en behaalde het hoogste certificaat van Eco-Schools: de Groene Vlag.
Aardwarmte kan een grote rol spelen bij de overgang op schone energie. Zeker in Den Haag. Volgt u graag de ontwikkelingen rond geothermie? Volg dan via livestream het internationale seminar over geothermie in het Museon op 9 maart.
Lyceum Ypenburg heeft een lekker groot dak waar sinds kort 420 zonnepanelen op liggen. Niet de school, maar bewoners uit de omgeving zijn de eigenaar. Een van hen is Paul Picauly, die zich afvraagt waarom niet alle grote daken vol liggen met zonnepanelen.
De Haagse daken zijn de perfecte schakel in een duurzame stad. Je kunt er zonnepanelen op leggen, of het gebouw energiezuinig maken door het dak te beplanten of wit te maken. Elke maand zet de gemeente een bijzonder dak in het zonnetje. Dit keer is dit het dak van tramremise Zichtenburg, aan de Meppelweg.
Kom in actie voor het klimaat en doe op 11 februari mee aan de landelijke Warmetruiendag. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager en trek een extra warme trui aan. Zo vermindert u uw energieverbruik en CO2- uitstoot, en u bespaart op uw gas-/energierekening!
Op zaterdag 12 februari staat er in Winkelcentrum Ypenburg een informatiekraam over energie besparen. Heeft u vragen over ventileren, isoleren, een warmtepomp of zonnepanelen? Stel ze aan de energiecoaches bij de kraam of neem een folder mee.
Nelis Company is een landelijke, sociale onderneming in facilitaire dienstverlening. De Haagse jongeren die ze opleiden maken de zonnepanelen schoon op daken van bedrijventerrein Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek (ZKD).
Haagse huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen kunnen een financieel steuntje in de rug krijgen. Als u in 2022 een lening aanvraagt bij het Nationaal Warmtefonds betaalt de gemeente 1,5% van de rente.
In veel gebouwen in de stad staat onnodig het licht aan - vooral 's nachts, maar soms ook overdag. Per 1 januari is de gemeente een proef gestart met een meldpunt waar u onnodig lichtgebruik kunt melden.
Heeft u aanpassingen aan uw woning of bedrijf gedaan om het pand te verduurzamen? En ondervond u problemen bij de aanvraag van een subsidie of vergunning? Dan kunt u dit melden bij het nieuwe Meldpunt hindernissen bij verduurzamen. De gemeente moedigt verduurzaming aan. We horen het graag als gemeentelijke regels u tegenwerken.
Het is het jaar van het dak in Den Haag! Iedere maand zetten we een bijzonder dak in het zonnetje. In december is dat het dak van Annelies van Ewijk - met daarop extra slimme zonnepanelen.
De gemeente Den Haag heeft Eteck het exclusieve recht gegund om een duurzaam warmtesysteem aan te leggen in Laakhavens. Alle nieuwbouw in het gebied zal op het systeem worden aangesloten. De gebruikers zijn daarmee verzekerd van duurzame warmte en koude.
De Direct bespaaractie van de gemeente is een groot succes. Medewerker Ali Ouai installeert gratis energiebesparende materialen bij mensen thuis: 'Mensen denken dat er een adder onder het gras zit, maar het is echt gratis.'
De Staedion-flat aan de Meppelweg in Den Haag Zuidwest is overgestapt op koken op inductie. Het is een mooie stap op weg naar een aardgasvrije wijk.
De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben het provinciale inpassingsplan voor WarmtelinQ vastgesteld. Dit is een bestemmingsplan op provinciaal niveau. Het plan ligt tot en met 30 december ter inzage.
De winnaars van de Energie uit de wijk Challenge zijn bekend. Zeven projectplannen vielen in de prijzen en kregen de eretitel Haagse Energie Topper 2022.
Op 30 november start een nieuwe opleidingsronde voor dakcoaches. Wilt u meewerken aan het vergroenen van de daken van onze stad? Meld u dan aan voor de opleiding en word dakcoach!
Het tegengaan van voedselverspilling loont. Zeven hotels uit de regio Den Haag deden mee aan de Food Waste Challenge. Het resultaat: ruim veertig procent minder verspilling bij het ontbijtbuffet.
Wilt u ook aan de slag met het vergroenen van uw dak? Of heeft u bijvoorbeeld al zonnepanelen geplaatst en wilt u uw ervaring delen? Kom dan op 25 november naar de online netwerkbijeenkomst van Duurzaam Den Haag.
Bent u aangesloten bij een Haags bewonersinitiatief op het gebied van schone energie? En heeft u vragen of ideeën die u zou willen bespreken met wethouder Liesbeth van Tongeren? Dan is dit uw kans. Meld u aan voor het online spreekuur voor bewonersinitiatieven op 23 november.
Het is het jaar van het dak in Den Haag! Iedere maand zetten we een bijzonder dak in het zonnetje. In november is dat het dak van het clubhuis van De Rimboejagers - met zonnepanelen én plantjes.
Onze wereldleiders smeden in Glasgow plannen om de klimaatverandering te stoppen. En ook in Den Haag wordt hard gewerkt aan oplossingen om onze mooie stad leefbaar te houden voor volgende generaties. Hoe? Bekijk het filmpje voor een snelle indruk.
Ontwikkelaars van nieuwbouw in Laakhavens willen aansluiten op schone energie uit lokale bronnen. Zij ondertekenden samen met wethouder Liesbeth van Tongeren een intentieverklaring waarin de samenwerking is vastgelegd.
Veel mooie plannen om de wijk te verduurzamen komen niet uit de startblokken. Ze zijn te groot om zelf te betalen en nog onvoldoende uitgewerkt om een lening voor te kunnen krijgen. Om dit probleem op te lossen is in Den Haag een nieuw fonds opgericht: het Lokaal Initiatievenfonds voor Schone Energie (LISE).
Wilt u besparen op het gasverbruik van uw cv-installatie en tóch een warm en comfortabel huis? Doe dan mee aan de actie ‘Goedkoper uw huis verwarmen’.
Isoleren is dé manier om te besparen op uw stookkosten. Wilt u weten hoe u dit het best aanpakt? En welke ondersteuning en subsidies u kunt krijgen van de gemeente? Kom dan op 28 oktober naar grand café Utopie.
Edwin Mafficioli koos niet voor zonnepanelen of beplanting, maar liet zijn dak wit verven. Een simpele ingreep die de slaapkamers 's zomers koel houdt en hem ook nog eens de Gouden Dakpan opleverde.
Op 26 oktober is er een gratis online informatiebijeenkomst over wat u kunt doen met uw dak. Experts en energiecoaches uit de wijk geven informatie en advies over zonnepanelen, groene daken en dakisolatie.
'Heel goed dat de gemeente dit aanbiedt, het zou eigenlijk bekender moeten zijn', aldus een deelnemer. Bij deze dus: VvE's in Den Haag, doe mee aan de zonnepanelenactie en meld u aan voor de informatieavond op 10 november!
Gasunie bereidt de aanleg van WarmtelinQ voor. Dit is een ondergrondse leiding waarmee restwarmte uit de Rotterdamse haven kan worden gebruikt om huizen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen. Het tweede deel van de vergunning ligt tot 14 oktober ter inzage. U kunt een zienswijze indienen. Op 14 september organiseert WarmtelinQ een vragenuur.
Op donderdag 23 september is er een netwerkborrel voor Haagse ondernemers over zonnepanelen. Bent u benieuwd wat zonnepanelen u opleveren op het dak van uw (bedrijfs)pand? Kom dan naar de Jachtclub Scheveningen.
Hoe werkt een warmtepomp? Wat is HR++ glas? Hoe kunnen we als VvE zonnepanelen installeren? Bezoek voor het antwoord de Duurzame Wijkmarkt in de Heesterbuurt aanstaande zaterdag. Bewonersorganisatie De Groene Heester organiseert de markt dit jaar voor de tweede keer op het plein van basisschool De Drie Linden.
Nog meer dan voorheen is isoleren van uw woning noodzakelijk. Zo zorgt u dat energie niet wordt verspild en dat uw woning nu en in de toekomst comfortabel en betaalbaar warm kan worden "gestookt". Maar hoe pakt u dit aan en hoe kunt u dit betalen? Dit hoort u tijdens de online informatieavond over isoleren op 24 augustus.
Een Vereniging van Eigenaren (VvE) verduurzamen? Het lijkt ingewikkeld en duur, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals subsidies en het Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP). Wat een MDOP is en welke subsidies er zijn leest u hier.
Heeft u een goed idee om uw straat, buurt of wijk te verduurzamen? En kunt u wel wat hulp gebruiken? Doe dan mee met de Energie uit de wijk Challenge 2021-2022, maak kans op financiële ondersteuning én de eretitel Haagse Energietopper 2022!
Meehelpen om de daken van onze stad te verduurzamen? Dat kan natuurlijk door op uw eigen dak beplanting of zonnepanelen aan te brengen, maar ook door anderen daarbij te helpen en dakcoach te worden!
Elke maand zetten we een duurzaam dak in het zonnetje. Het 'dak van de maand juli' ligt in de wijk Oostbroek-Zuid en is wel 100 vierkante meter groot! Op het dak van de Gelderlandschool liggen sinds kort honderden, dan wel duizenden groene plantjes. De Gelderlandschool ontvangt hiervoor de ‘gouden dakpan’.
In onze regio vinden we energie opwekken belangrijker dan energie besparen. Waar of niet waar? Test uw kennis aan de hand van twaalf korte stellingen en ontdek hoe de regio Rotterdam Den Haag de klimaatdoelen wil halen.
Wilt u weten welk energielabel gebouwen in uw wijk hebben? Of welke gebouwen zonnepanelen of een groen dak hebben? De gemeente Den Haag heeft al die cijfers verzameld in het Datalab Energietransitie.
2021 is het Jaar van het Dak in Den Haag! In een jaar tijd willen we zoveel mogelijk Haagse daken verduurzamen door middel van zonnepanelen of beplanting. Elke maand zetten we een bijzonder dak in het zonnetje met de `gouden dakpan`. Deze maand is dat een dak vol vetplantjes en zonnepanelen in het Regentessekwartier.
Wilt u graag meer weten over groene daken? Over de soorten plantjes, de kosten en de aanleg hiervan? Doe dan mee met de gratis, online informatieavond op maandag 28 juni.
Een groot aantal woningen (VvE's) in een straat snel verduurzamen en voorbereiden op de overgang naar schone energie. In de Van Reesstraat gaat de gemeente dat samen met bewoners onderzoeken.
Kan warmte uit drinkwater straks de nieuwbouw in de Binckhorst verwarmen? De gemeente en Dunea gaan het de komende maanden samen onderzoeken.
Welke energiebesparende maatregelen zijn geschikt in uw woning? En hoe werkt de collectieve inkoopactie? Op 19 mei organiseren vier Haagse wijken in samenwerking met de gemeente Den Haag en Winst uit je Woning hierover een online informatiebijeenkomst.
Bent u aangesloten bij een Haags bewonersinitiatief op het gebied van duurzaamheid? En heeft u vragen of ideeën die u zou willen bespreken met wethouder Liesbeth van Tongeren? Dan is dit uw kans. Meld u aan voor het online spreekuur voor bewonersinitiatieven op 14 september.
De gemeente maakt het VVE's in Den Haag makkelijker om zonnepanelen aan te schaffen met een collectieve inkoopactie. Op 6 mei om 19.30 uur is er een online informatieavond voor VVE's die zonnepanelen overwegen. Via aan collectieve inkoopactie kunnen VVE's vervolgens een scherp geprijsd aanbod op maat krijgen voor zonnepanelen van een geselecteerde leverancier.
Op woensdag 21 april om 20.00 uur organiseert bewonersinitiatief HWY een online informatieavond over de energietransitie in Ypenburg. Welke projecten lopen er, hoe isoleert u uw woning, welke warmtebronnen zijn er beschikbaar? U kunt zich hiervoor aanmelden.
Is er subsidie voor zonnepanelen in Den Haag? Waar let je op bij de aankoop? Waar kun je terecht voor onafhankelijk advies? Tijdens een netwerkbijeenkomst over zonnepanelen in Den Haag bleek dat er veel vragen zijn over dit onderwerp. Stichting Duurzaam Den Haag zette alle vragen en antwoorden op een rij.
Wethouder Liesbeth van Tongeren gaf op 31 maart het officiële startsein voor het Jaar van het Dak. In een jaar tijd willen we zoveel mogelijk daken in Den Haag verduurzamen door middel van zonnepanelen of beplanting. Doe je mee?
In het klimaatakkoord is afgesproken dat gemeenten aan de slag gaan met de energietransitie. Maar energie en klimaat houden niet op bij onze gemeentegrens. Daarom werkt de gemeente Den Haag samen met 22 omliggende gemeenten, de provincie Zuid-Holland en 4 waterschappen aan een Regionale Energiestrategie (RES). Op 31 maart is de eerste versie opgesteld: de RES 1.0.
Gasunie bereidt de aanleg voor van een warmtetransportleiding: WarmtelinQ Vlaardingen-Den Haag. Voor de aanleg van deze leiding heeft Gasunie vergunningen aangevraagd. Deze liggen vanaf 18 maart 2021 ter inzage. Op donderdagavond 25 maart is er van 19:30 tot 21:00 uur een online informatieavond over het leidingdeel in Den Haag.
Tot 1 juli kunt u meedoen aan de collectieve inkoopactie van Winst uit je woning. Schrijf u in en krijg een scherp aanbod voor energiebesparende maatregelen zoals isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp.
Op woensdag 10 maart presenteren de 11 Haagse Energie Toppers uit 2020 in een online bijeenkomst de resultaten van hun projecten tot nu toe. Met een filmpje of presentatie vertellen ze over de ervaringen en resultaten van hun duurzame wijkinitiatief. De bijeenkomst is via een livestream te volgen.
Vanaf februari 2021 start de gemeente met een collectieve inkoopactie voor Haagse ondernemers. Door slimme producten zoals ledverlichting en tijdschakelaars te installeren zet u een rem op onnodige energieverbruik.
Energiecoach Ali Ouai deelt gratis bespaarpakketten uit die bewoners helpen om energiezuiniger te leven. De afgelopen jaren kwam hij bij meer dan drieduizend Hagenaars en Hagenezen achter de voordeur. Hij installeerde duizenden tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen en nog veel meer!
Bezuidenhout heeft sinds vandaag een coöperatie om auto’s te delen. Een coöperatie leaset een aantal auto’s welke door de leden worden gebruikt. Dat scheelt voor de leden geld én er komt meer ruimte in de straat.
Wilt u op een leuke manier energie besparen met uw buren? EnergyParty is op zoek naar Hagenaars die het leuk vinden om een energyparty voor hun buurt te organiseren. Iets voor u?
Woont u op Scheveningen, heeft u laatst uw woning verduurzaamd en wilt u anderen inspireren? Doe dan mee met het project Duurzame Inspiratie voor Scheveningers.
Heeft u een duurzaam innovatief idee dat een wereldwijd vraagstuk oplost? Doe dan mee met de Haagse Vernieuwers Challenge en maak kans op een geldprijs van € 5.000 tot € 25.000!
De gemeente stelt €2.225.000 beschikbaar voor inwoners die hun woning duurzamer willen maken. Met de nieuwe subsidieregeling kan men geld aanvragen voor koken en verwarmen op schone energie, voor het aanleggen van een groen dak, of voor isolatie van vloer, dak of gevel.
De gemeente wil alle nieuwbouwpanden in Laakhavens aansluiten op een gezamenlijk warmtenet met lage temperatuur. De gemeenteraad is akkoord gegaan met het warmteplan voor het gebied.
Bewoners van Scheveningen die energie willen besparen en hun woning isoleren kunnen zich vanaf nu (weer) aanmelden voor de actie ‘Scheveningen 70’.
Onlangs kwamen bewoners uit 3 Haagse wijken samen om het over het klimaat en de toekomst te hebben. Ze deden mee met Het Grote Straatberaad, een volksvergadering over het klimaat in de vorm van een spannend spel.
Woont u in de Stationsbuurt en wilt u 100 % groene energie uit de buurt? Doe dan mee aan de actie van Haagse Stroom en investeer in zonnepanelen op het dak van de sporthal Oranjeplein. De stroom die wordt opgewekt met de nieuwe zonnepanelen is bedoeld voor de buurtbewoners.