Een warmtepomp

Een warmtepomp draait op stroom. De pomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en gebruikt dit voor de verwarming en het warme kraanwater. De pomp wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem.

Een collectieve warmtepomp

Woont u in een VvE? Dan kan het raadzaam zijn om over te gaan op een collectief warmtesysteem. Bij collectieve verwarming worden meerdere woningen vanuit één centrale installatie van warmte voorzien. Dit kan bijvoorbeeld met  een collectieve warmtepomp. Lees meer over duurzaam wonen in een VvE.

Infraroodpanelen

Een infraroodpaneel hangt aan het plafond of de muur. De panelen geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Infrarood is met het oog niet waarneembare elektromagnetisch straling. Dit soort panelen werkt op stroom.

Zonne-energie

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. De meest gebruikte toepassing zijn zonnepanelen. Die zetten het licht direct om in elektriciteit: zonnestroom. Een andere manier is zonlicht omzetten in warmte. Dit gebeurt door zonneboilers, ook wel warmteboilers genoemd.

Wilt u meer weten over zonnepanelen op uw dak?

Elektrisch koken

Koken op inductie is energiezuiniger en milieuvriendelijker dan koken op gas. En er zijn meer voordelen.

Ook interessant