Veelgestelde vragen

 • Krijgt mijn buurt een warmtenet?

  Niet alle buurten krijgen een warmtenet. In sommige buurten is een (hybride) warmtepomp een betere oplossing voor aardgasvrij wonen. Lees verder op de pagina Uw buurt aardgasvrij en kijk wat in uw buurt de beste oplossing is voor verwarmen zonder aardgas.

 • Wanneer wordt mijn buurt aardgasvrij?

  U krijgt ten minste 8 jaar van tevoren te horen wanneer er in uw buurt geen gas meer wordt geleverd.

  De gemeente maakt voor iedere buurt een uitvoeringsplan. Daarin komt te staan wanneer uw buurt over gaat op schone energie. De gemeente maakt de uitvoeringsplannen samen met buurtbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. In sommige buurten is hier al mee gestart, bijvoorbeeld in (delen van) Zuidwest, Mariahoeve en de Binckhorst. In andere buurten wordt pas tussen 2030 en 2040 een uitvoeringsplan gemaakt.

  Meer informatie:

 • Waarom gaat Den Haag van het gas af?

  Bij de verbranding van aardgas komt veel CO₂ vrij. Door teveel CO₂ in de lucht warmt de aarde snel op en verandert het klimaat ook hier in Nederland ingrijpend. Om de stad ook in de toekomst leefbaar te kunnen houden moeten we energie besparen en schone energie gaan gebruiken. Bijvoorbeeld energie uit aarde, zon, wind en water. We zijn dan ook niet meer afhankelijk van aardgas uit Groningen en het buitenland.

Informatie en advies

Heeft u vragen of wilt u gratis advies over duurzaam wonen en verwarmen? Neem dan contact op met de gemeente, team Hou van je Huis. Hou van je Huis is op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer (070) 353 99 31.