Subsidie aanvragen

Wilt u niet meedoen aan de actie, maar wel subsidie aanvragen voor de aanschaf en installatie van een elektrische kookplaat? Lees dan verder op de pagina Subsidie koken op schone energie 2023.

Over deze actie

Dit is een actie van de gemeente in samenwerking met het bedrijf Groupcard. Groupcard organiseert de uitvoering van dit project.

Zo werkt het

U krijgt hulp bij de aanschaf en installatie van een inductiekookplaat. De gemeente betaalt een deel van de kosten via de Subsidie koken op schone energie 2023. Zo werkt het:

  • Bekijk het overzicht van inductiekookplaten op de actiepagina en maak uw keuze. Let op: u wordt om een foto van uw meterkast gevraagd. De installateur kan op de foto zien of de kookplaat van uw keuze geschikt is voor uw situatie.
  • Bij uw aankoop wordt de subsidie direct verrekend; u hoeft hier zelf niets voor te doen.
  • Een gecertificeerd installateur neemt contact met u op om alles aan te sluiten.

Uw gasaansluiting

Na de overstap gebruikt u geen gas meer om te koken. Gebruikt u ook geen gas meer voor de verwarming en het warme kraanwater in uw woning? Dan kan Stedin, uw netbeheerder, uw gasaansluiting komen afsluiten. Stedin doet dit overigens zonder extra kosten in rekening te brengen.

Voor wie

De actie is bedoeld voor iedereen in Den Haag met een koopwoning. Hagenaars met een Ooievaarspas krijgen extra korting.

De gemeente betaalt mee

De gemeente betaalt 50% van de rekening, met een maximum van € 500. Voor Hagenaars met een Ooievaarspas is de actie nog voordeliger. De gemeente betaalt dan 75% van de kosten. Het bedrag dat u zelf nog betaalt, hangt af van de kookplaat die u kiest. Het aanbod van de kookplaten is heel divers, van eenvoudig tot exclusief.

Rekenvoorbeeld zonder Ooievaarspas

aanschaf inductiekookplaat: € 269
bijbehorend installatiepakket: € 555
subtotaal: € 824
50% subsidie, tot maximaal € 500: € 412
totaal door u te betalen: € 412

Rekenvoorbeeld met Ooievaarspas

aanschaf inductiekookplaat: € 269
bijbehorend installatiepakket: € 555
subtotaal: € 824
75% subsidie, tot maximaal € 625: € 618
totaal door u te betalen: € 206

Meedoen

Voor deze actie hoeft u zich niet aan te melden. Ga naar de actiewebsite van Groupcard voor meer informatie en een overzicht van de kookplaten.

Informatie

Meer weten over de actie Koken op Schone Energie? Bel de medewerkers van Groupcard, op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer (088) 538 70 77.

Heeft u andere vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Neem dan contact op met de gemeente, team Hou van je Huis.

 

Ook interessant