Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Bent u eigenaar of beheerder van een kerk, moskee of gebedshuis? En wilt u zonnepanelen plaatsen, eventueel in combinatie met een groen dak? De gemeente biedt gratis begeleiding aan een aantal religieuze instellingen die willen investeren in een duurzaam dak. Lees hier hoe dat werkt en doe uw aanvraag vóór 1 januari 2025.
Dit aanbod is een samenwerking van de gemeente en stichting Rooftop Revolution. Een expert van Rooftop Revolution komt het dak bekijken en geeft een eerste advies. De expert maakt foto’s, verzamelt informatie en beantwoordt vragen. Daarna ontvangt u een digitaal advies. Daarmee kunt u zelf aan de slag, maar u kunt er ook voor kiezen om ook de vervolgstap samen met de gemeente en Rooftop Revolution te zetten.
Het aanbod:
Meld u aan vóór 1 januari 2025 voor gratis begeleiding. Uit alle aanmeldingen kiest de gemeente samen met Rooftop Revolution een aantal religieuze instellingen om mee te starten. De keuze hangt vooral af van de conditie van de dakbedekking. U krijgt hierover bericht.
Meer weten? Neem contact op met de gemeente door een e-mail te sturen naar haagsedaken@denhaag.nl.
Investeren in zonnepanelen of een groen dak is de moeite waard. Zonnepanelen verdient u in 4 tot 8 jaar terug. Een groen dak zorgt er ’s zomers voor dat het in de directe omgeving en de ruimte onder het dak koeler blijft. Wist u dat zonnepanelen op een groen dak meer stroom leveren? En door de beplanting gaat uw dak ook langer mee. Lees meer over de voordelen.
De provincie Zuid-Holland biedt eigenaren of beheerders van religieuze instellingen technische en financiële hulp bij het verduurzamen van het hele gebouw. Kijk op de website van de provincie of u hier gebruik van kunt maken. Zie: Ontzorgingsprogramma’s Maatschappelijk Vastgoed.
Voor advies over het verduurzamen van het gehele gebouw kunt u ook terecht bij de duurzaamheidskring religieuze instellingen. Hier ontmoet u andere eigenaren of beheerders van religieuze instellingen en leert u van praktijkvoorbeelden van andere instellingen. De gemeente ondersteunt de leden van de kring met advies over bijvoorbeeld energie besparen, klimaatveranderingen en subsidies. Daarnaast kunnen leden zich aanmelden voor een duurzaamheidsscan van het gebouw om te zien welke stappen er mogelijk zijn.
Meer informatie vindt u op onze pagina over maatschappelijke instellingen.