Het dak van de maand juli

Een avontuur dat 2 jaar geleden begon met een enthousiaste klas van kinderen uit groep 6, resulteert in een super groen dak van 100m2 voor de hele school! De Gelderlandschool verdient hiermee de titel ‘Dak van de maand juli’ én de ‘gouden dakpan’!

Opening van het groene dak op de Gelderlandschool, door wethouder Liesbeth van Tongeren en kinderen uit groep 8.

Van afval scheiden naar een groen dak

De kinderen, nu in groep 8, hebben ontzettend veel doorzettingsvermogen laten zien. Al in groep 6 waren zij bezig met papier en plastic scheiden, maar dit was niet genoeg. Zij wilden ook een groen dak! Samen met Juf Laura namen zij een videoboodschap op, om subsidie aan te vragen voor een groen dak bij wethouder Liesbeth van Tongeren. “Wat wij willen is een groen dak, met planten en zonnepanelen”, aldus een leerling uit groep 6. De gemeente ging overstag en de school kreeg een subsidie voor de aanleg van een groen dak.

Bekijk hieronder het filmpje van afval scheiden tot een groen dak (artikel gaat onder het filmpje verder):

Het resultaat: 100 vierkante meter vetplantjes

Nu 2 jaar later is het prachtige resultaat van hun inspanningen geopend door de wethouder. Een volledig groen dak van 100 vierkante meter met mooie vetplantjes. De leerlingen hebben niet alleen geld opgehaald voor het realiseren van het groene dak, maar hebben zelfs geholpen met de aanleg ervan. Ook hebben ze een feestelijke opening georganiseerd waar trotse ouders en de wethouder het resultaat konden bewonderen.

Wijze les van Juf Laura

Als kers op de taart heeft Juf Laura de leerlingen nog een wijze les meegegeven: “Als je een doel hebt of een wens, en je werkt eraan, dan krijg je het misschien wel voor elkaar!”. Zoals 100 vierkante meter groen dak!

Wordt uw dak ook ‘dak van de maand’?

Kent u ook een duurzaam dak? En wilt u dat dit Dak van de Maand wordt? Stuur dan een bericht naar haagsedaken@denhaag.nl.

Subsidie aanvragen

Wilt u ook een dak beplanten? Bijvoorbeeld op uw bedrijf, schuur of woning? Vraag dan een subsidie aan bij de gemeente. Meer informatie hierover leest u hier.