Informatieavond Meppelrade

Op 15 november 2022 organiseerde de gemeente een informatieavond voor bewoners aan de Meppelrade. Het doel was om kennis te maken met de bewoners van eengezinswoningen en hen te helpen bij de voorbereiding op de energietransitie. 

Informatieavond over de energietransitie voor bewoners van de Meppelrade

Alle woningen in Den Haag gaan de komende jaren van het aardgas af. Woningeigenaren kunnen zich voorbereiden op de overstap op duurzame warmte. Bijvoorbeeld door hun woning te isoleren, energie te besparen en over te gaan op inductiekoken.

In partycentrum Zichtenburg spraken 25 bewoners met de gemeente over wat nodig is om de woningen aan de Meppelrade aardgasvrij te maken. De gemeente ondersteunt bewoners hierbij. Bijvoorbeeld met:

De bewoners kregen uitleg over hoe we de komende jaren toewerken naar een aardgasvrije Meppelrade. Bewoners konden zich aanmelden voor een gratis energiescan. De Participatie Keuken zorgde voor culinaire vegetarische hapjes.

Waarom Meppelrade?

In deze straat ligt al een hoofdleiding van het warmtenet van de HAL-aardwarmtebron: Haagse Aardwarmte Leyweg. Door deze leiding stroomt heet water. De gemeente gaat onderzoeken hoe de woningen hierop kunnen worden aangesloten.

De bewonersavond in Partycentrum Zichtenburg was de aftrap op weg naar een aardgasvrije en toekomstbestendige Meppelrade.

Vragen? Stuur een e-mail naar: blokvoorblok@denhaag.nl