Workshop Energie besparen voor Haagse bedrijven

Met het nemen van kleine maatregelen in huis, kan je energie besparen. Zo draag je niet alleen bij aan een beter klimaat, ook voor je portemonnee en wooncomfort is het fijn. Wil je hier meer over weten, praktische tips krijgen en samen met collega’s in gesprek gaan over je energieverbruik? Neem dan deel aan de gratis ‘Energie-bespaar-workshop’ die de gemeente voor medewerkers van Haagse bedrijven organiseert.

Er zijn al veel Haagse bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden. Met deze workshops kunnen ze ook hun medewerkers op weg helpen met hun eigen energiebesparing. Als werkgever draag je bij door de workshop binnen werkuren mogelijk te maken. 

De workshops worden zowel op locatie als online aangeboden. Je kunt zelf kiezen waar je voorkeur naar uitgaat. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en wordt georganiseerd door een medewerker van de gemeente voor maximaal 10 collega’s per sessie. Je maakt tijdens de workshop kennis met je collega’s, je krijgt kleine energiebesparende materialen en praktische tips om thuis mee aan de slag te gaan.

Aanmelden en contact
Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar duurzaamwonen@denhaag.nl, o.v.v. workshop Energie besparen voor bedrijven. Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in.

Positieve reacties
Enkele bedrijven en hun medewerkers gingen jullie voor en hebben de online workshop al gevolgd. Een greep uit de reacties:

  • ‘Verhelderend voor mensen die hier nog niet mee bezig zijn.’  
  • ‘Interessant! Goed om hierop gewezen te worden. Ook fijn om de kosten baten verhoudingen te zien.’
  • ‘Leerzaam! Fijn en praktisch. Het zijn zeker de achterliggende vragen die ik vaak lastig vind. Loont het om een nieuw apparaat te kopen of om een minder duurzaam apparaat te behouden. Fijn om daar helderheid over te krijgen.’ 
  • ‘Heel interessant en nuttig. Ga morgen m’n vriezer ontdooien en vanavond in zo klein mogelijke pannen koken! Zo’n waterkoker met meerdere standen ga ik ook onderzoeken.’

Subsidie Regeling Reductie Energieverbruik
De gemeente organiseert deze workshop met subsidie vanuit het RRE-project (Regeling Reductie Energieverbruik) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit project is bedoeld om gericht advies te geven aan werknemers van de gemeentelijke organisatie en van Haagse bedrijven. Met deze regeling kunnen gemeenten projecten starten om huiseigenaren en huurders te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Daarnaast gebruiken gemeenten de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over grotere energiebesparende maatregelen, zoals dak-, vloer-, raam- of gevelisolatie. De RRE is onderdeel van de uitvoering van de Urgenda-uitspraak van het kabinet over de maatregelen die het richting 2030 wil nemen in het kader van het Klimaatakkoord en de reductie van de CO2-uitstoot.