Isolatieactie voor kleine VvE's

Wilt u weten of u kunt besparen op uw energierekening door uw woning beter te isoleren? Doe dan mee met de isolatieactie voor kleine VvE’s!

De isolatieactie is voor eigenaren van appartementen in een VvE tot en met negen woningen. U kunt individueel meedoen of met de VvE. Soms is het handig om samen op te trekken. Wij adviseren u om de andere VvE-leden te vragen om mee te doen.

Onafhankelijk advies

De gemeente heeft het Haagse bedrijf Susteen geselecteerd om onafhankelijk advies te geven. Susteen is gespecialiseerd in energieadvies en verduurzaming. Na het maken van een afspraak komt een energie-expert van Susteen bij u thuis. Hij bekijkt hoe u uw dak, vloer, ramen en eventueel gevel kunt isoleren. U kunt ook andere wensen met hem bespreken. Na dit bezoek ontvangt u een persoonlijk advies.

Vrijblijvende offertes van geselecteerde bedrijven

Enkele dagen na de afspraak ontvangt u per email een vrijblijvende offerte per maatregel. Hierin staan ook de beschikbare landelijke en gemeentelijke subsidies. Zo weet u precies wat de kosten zijn. Als u dat wenst, kunt u daarna een afspraak maken om de maatregelen te laten uitvoeren. Voor het advies en de offertes betaalt u, alleen of als hele VvE, eenmalig een eigen bijdrage van € 50,-.

Aanmelden voor de isolatieactie

Meedoen? Schrijf u in op de aanmeldpagina.

Meer uitleg over isolatie

Om u goed te informeren over wat er allemaal komt kijken bij het isoleren van uw woning is er een leidraad gemaakt. Hierin staat bijvoorbeeld:

  • een technische beschrijving van de maatregelen voor spouwmuur, binnenmuren en dakisolatie;
  • de kosten, een schatting van de besparing, de tijd waarin u de maatregelen terugverdient;
  • wat het betekent om alleen of met de VvE aan de slag te gaan en hoe u dit bespreekt met de andere VvE-leden;
  • uitleg over subsidies en andere mogelijkheden om de isolatie te financieren.

Download hier de Leidraad isolatie (pdf-bestand)

Online informatiebijeenkomsten

Er zijn twee online informatieavonden over de actie:

  • woensdag 11 mei, 19.30 uur
  • dinsdag 24 mei, 19.30 uur

Tijdens de bijeenkomst hoort u wat er precies komt kijken bij het isoleren van uw appartement. U kunt uw vragen stellen via de live chat. Na aanmelding voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging en instructies via de mail.

Meer informatie over de isolatieactie

Heeft u vragen over deze actie of wilt u meer informatie?

  • Neem dan contact op met Susteen via telefoonnummer 085-8085119 of een mail naar info@susteen.nl. Op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
  • Meld u aan voor een online vragenuurtje via Teams. Dit kan door een mail te sturen naar info@susteen.nl. De datum hiervoor ontvangt u later via email.

Advies over energiezuinig wonen

Wilt u advies over andere manieren om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met de medewerkers van team Hou van je Huis, via telefoonnummer  (070) 353 99 31. Op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.