Direct bespaaractie

Kleine energiebesparende maatregelen in huis hebben vaak al veel effect op het verlagen van uw energierekening. De maatregelen zijn een eerste stap in het verduurzamen van uw woning. U kunt nu gratis energiebesparende maatregelen thuis laten installeren. Medewerkers vervangen of plaatsen de maatregelen. Zij kunnen geen spullen achterlaten voor reserve. De gemeente werkt samen met Haagse wijkinitiatieven, sociale ondernemingen en stichtingen om dit mogelijk te maken voor huiseigenaren en huurders in Den Haag.

Voor wie is het?

Iedereen in Den Haag met een koop- of huur woning/appartement.

Hoe werkt het?

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.

Na uw aanmelding gaat het als volgt:

  • Binnen 2 weken neemt een door de gemeente ingehuurd bedrijf contact met u op om een afspraak te maken. Voor vragen over de afspraak, neem direct contact op met het bedrijf (zie gegevens hieronder).
  • Er komt een medewerker bij u langs om samen met u de materialen zoals led-verlichting, radiatorfolie, tochtstrips en/of een waterbesparende douchekop te bevestigen.
  • De medewerker laat aan de hand van een folder zien wat u zelf nog meer kunt doen om energie te besparen.
  • U krijgt een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst waar een expert u informeert over energiezuinig wonen.

De materialen en het huisbezoek zijn gratis.

Installatiebedrijven

Er zijn 3 bedrijven ingehuurd door de gemeente. Een van die bedrijven zal u bellen voor een afspraak.

Meer informatie

Heeft u vragen of een klacht, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met Hou van je Huis via tel. (070) 353 99 31.

Maatregelen coronavirus

Vanwege de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus worden er tot 19 januari 2021 geen afspraken ingepland. U kunt zich wel gewoon aanmelden. Na 19 januari zal een van de installatiebedrijven contact met uw opnemen om een afspraak te maken.