Een duurzaam dak op uw VvE

In een Vereniging van Eigenaren (VvE) hoort het dak bij de gemeenschappelijke ruimte. U heeft toestemming van andere VvE-leden nodig om zonnepanelen te plaatsen of een groen dak aan te leggen. We helpen u op weg met tips en informatie. 

Let op: op deze pagina vindt u vooral informatie voor VvE’s. Algemene informatie over zonnepanelen en groene daken vindt u op de pagina Een duurzaam dak op uw koopwoning.

Informatie en advies voor VvE’s

Wilt u zonnepanelen plaatsen op een gezamenlijk dak? Lees waar u op moet letten op de website van het Regionaal Energieloket. Of lees de informatie over zonnepanelen voor VvE’s op de website van stichting HIER.

De gemeente heeft een VvE-balie waar u terecht kunt voor gratis advies en begeleiding. Neem contact op met een VvE-adviseur.

Verhuur uw dak

Elk groot dak zonder zonnepanelen is een gemiste kans. Wilt u niet zelf aan de slag? U kunt het dak van uw VvE ook ter beschikking stellen aan een energiecoöperatie bij u in de buurt. U hoeft dan niet zelf aan het werk en kunt toch meegenieten van de opbrengst. Mogelijk kunt u daarbij gebruik maken van de subsidie Zonnig Zuid-Holland. Stuur een e-mail naar dakenjacht@denhaag.nl en de gemeente brengt u in contact met een energiecoöperatie bij u in de buurt.

Check of u een vergunning nodig heeft

Woont u in een monument of gebied met beschermd stadsgezicht? Controleer dan of u een vergunning nodig heeft. Voor zonnepanelen kan dat online bij het Omgevingsloket.

Heeft u een vergunning nodig? Lees waar u bij de aanvraag van een vergunning op moet letten in de Toelichting. De afdeling Vergunningen en Toezicht van de gemeente heeft een gratis spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u vragen stellen. Maak een afspraak via telefoonnummer 14070.

Aan de slag met energieopslag

Heeft uw VvE een lift en een grootverbruikaansluiting? In dat geval kan energieopslag interessant zijn. De gemeente wil een proef starten met de opslag van energie. Stuur een e-mail naar dakenjacht@denhaag.nl als u interesse heeft en kortgeleden zonnepanelen installeerde of van plan bent dit te doen.

Hoe betaalt u het?

Uw VvE kan gebruikmaken van subsidies en leningen. Check voor een compleet overzicht de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal.

Inspiratie