Wat gebeurt er al in Den Haag?

Den Haag wil klimaatneutraal worden. Dit betekent dat we over moeten stappen op schone energie voor het verwarmen van onze huizen, warm water en de elektriciteit die we gebruiken.

In dit filmpje krijgt u uitleg over de energietransitie in Den Haag:

Samen over op schone energie

De komende jaren wil de gemeente 25.000 tot 30.000 bestaande woningen in Den Haag voorzien van schone en duurzame energie, of woningen hierop voorbereiden. In verschillende wijken werken we met bewoners, ondernemers en woningcorporaties aan een warmtevisie. Hierin staat welke duurzame energiebronnen geschikt zijn en hoe de wijk hier op overgaat.

Groene stad

De gemeente doet meer om klimaatverandering tegen te gaan dan inzetten op nieuwe energiebronnen en woningen verduurzamen. Zo stimuleert de gemeente de aanleg van geveltuintjes en groene daken en hergebruik van afval. We kunnen de CO2-uitstoot het beste terugdringen door energie te besparen. Daarom helpt de gemeente mensen bij het verduurzamen van hun woning, straat of wijk met subsidies en advies.

Duurzame energiebronnen

In Den Haag zijn er een aantal duurzame energiebronnen mogelijk. Duurzame, schone energie is afkomstig van bronnen die nooit op raken. Voorbeelden daarvan zijn de zon, de aarde, wind en water. Lees op deze pagina welke duurzame energiebronnen mogelijk zijn in Den Haag.

Bestaand beleid van de gemeente Den Haag

De Nota Duurzaamheid beschrijft wat de gemeente de komende jaren aan duurzaamheid gaat doen. Lees hier de Nota Duurzaamheid.

In het Stedelijk Energieplan van de gemeente staat welke vormen van schone energie voor de stad geschikt zijn en in welke wijken de gemeente begint met de overgang op schone energiebronnen. Lees hier het Stedelijk Energieplan.

De concept-Transitievisie Warmte beschrijft hoe Den Haag overgaat op schone energiebronnen voor de levering van warmte. Hierin staat ook voor het Statenkwartier beschreven welke schone energiebronnen het meest geschikt zijn en in welk tempo de wijk overgaat op schone energie. Lees hier meer over de concept-Transitievisie Warmte.

Website Duurzamestad

Wilt u een totaaloverzicht van alles wat de gemeente Den Haag doet aan verduurzaming? Kijk op de website /.

Terug naar de startpagina

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.