Schone energie in Moerwijk

Den Haag wordt een klimaatneutrale stad. Dat betekent onder meer dat we overstappen naar schone energiebronnen voor de verwarming van onze huizen. Ook in Moerwijk. Het buurtteam Energierijk Moerwijk onderzoekt welke warmtebronnen geschikt zijn om aardgas te vervangen. 

Bewoners praten tijdens het Grote Straatberaad over een aardgasvrij en groen Moerwijk.

Bewoners praten tijdens het Grote Straatberaad over een aardgasvrij en groen Moerwijk.

Het buurtteam geeft wijkbewoners zeggenschap in de overgang naar schone energie. Het team wordt daarbij ondersteund door de stichting Duurzaam Den Haag. Het team zit aan tafel met de gemeente, woningcorporaties en andere betrokken partijen om de plannen te bespreken. Buurtteam en partners werken aan een plan om de buurt aardgasvrij, klimaatbestendig en tegelijkertijd sociaal sterker te maken.

Tijdens twee grote buurtbijeenkomsten heeft het buurtteam met buurtbewoners gesproken over hun dromen en wensen voor de buurt. Er is van alles georganiseerd in de wijk, van workshops inductiekoken tot de Nieuwe Energie Bootcamp en van een aanleg van een warmteplafond tot klusteams voor de aanpak van vocht en schimmel.

Partners

Energierijk Moerwijk werkt samen met onder meer de gemeente, stichting Duurzaam Den Haag, Moerwijk Coöperatie, Geloven in Moerwijk, Made in Moerwijk, Stichting Mooi, Vestia, Staedion, Haag Wonen en Stedin.