Wat is er tot nu toe gedaan?

In 2018 is het buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark opgericht. Dit team krijgt steun van de stichting Duurzaam Den Haag en maakt zich sterk voor een sterke, mooie en groene aardgasvrije wijk. Ter voorbereiding op aardgasvrij wonen, zijn verschillende workshops inductiekoken georganiseerd.  Ook is het gebouw van buurtcentrum Trefpunt Laakhage al duurzaam en energiezuinig. Eén van de ruimtes is voorzien van een speciaal warmteplafond voor lage temperatuur verwarming (lager dan in een cv-installatie). Verder krijgt het gebouw ook nog een warmtepomp en zonnepanelen op het dak.

Hoe ver is Molenwijk met de overstap op schone energie?

Op dit moment wordt een inventarisatie van de soorten woningen in de wijk gemaakt en er wordt nagedacht over welke schone energiebronnen er gebruikt kunnen worden.

 

Wie zijn hierbij betrokken?

De gemeente, stichting Duurzaam Den Haag, bewonersorganisatie Laakkwartier Noord, Hindoestaanse Vereniging Laakkwartier, Marokkaanse vrouwenvereniging El Moustaqbal, Stichting Multivooruit, Trefpunt Laakhage, Turkse vereniging Molenwijk, Huizen van Licht.