Bouwlust Vrederust

De gemeente is bezig met plannen voor het aardgasvrij maken van de stad. Bouwlust-Vrederust is 1 van de 10 groene energiewijken. Dat zijn de 1e Haagse wijken waar de gemeente samen met bewoners en bedrijven plannen gaat maken voor de overstap naar schone energie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de gemeente subsidie gegeven om Bouwlust-Vrederust aardgasvrij te maken. De gemeente onderzoekt nu samen met de woningcorporaties en energieleveranciers wat er nodig is om de overstap naar schone energie soepel te laten verlopen.

Waarom Bouwlust-Vrederust

Er zijn meerdere redenen waarom Bouwlust-Vrederust als 1 van de 1e wijken overstapt op schone energie:

  • In Bouwlust-Vrederust moet een flink deel van de gasleidingen worden vervangen. Een gasleiding gaat ongeveer 40 jaar mee. Het is zonde om nu nieuwe gasleidingen in de grond te leggen die straks niet meer gebruikt worden.
  • De woningcorporaties willen een groot deel van de huurwoningen opknappen.
  • De wijk ligt dicht bij een warmtenet

Veranderingen voor bewoners Bouwlust-Vrederust

Eigen huis of appartement
Heeft u een eigen huis of appartement en gebruikt u alleen gas om te koken? Dan hoeft u alleen uw gaskookplaat te vervangen voor een elektrische kookplaat. Als u gas gebruikt om te koken en uw huis te verwarmen, dan zijn er grotere aanpassingen nodig. Ieder huis is anders en vraagt om een andere aanpassing.

Huurwoning

Uw woningcorporatie of verhuurder laat het u weten als er plannen zijn voor uw flat, huis of woonblok. Zij overleggen met u wat de mogelijkheden zijn om uw woning aardgasvrij te maken.

Meer informatie

De gemeente vindt het ook belangrijk om van u te horen. Want uiteindelijk gaat u er iets van merken in uw huis. Daarom wordt u dit jaar uitgenodigd voor een aantal bijeenkomsten. Hier kunt u in gesprek met de gemeente over wat er de komende jaren gaat gebeuren. U kunt hier al uw vragen kwijt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Heeft u vragen of idee├źn? Neem contact op met de gemeente, stuur een e-mail naar uw contactpersoon voor de wijk, aardgasvrij@denhaag.nl(externe link), of loop binnen bij 1 van de Hou van je Huiswinkels.