Wat gebeurt er in mijn wijk?

In heel Den Haag zijn bewoners en ondernemers bezig met het verduurzamen van huizen, panden en straten. Ook in het Statenkwartier zijn er initiatieven.

Buurtenergie Statenkwartier (BES) is een initiatief van een aantal bewoners uit het Statenkwartier. De aanleiding was de wens van de gemeente om in 2040 klimaatneutraal te zijn. BES wil het Statenkwartier duurzamer maken door mensen te informeren over maatregelen om energie te besparen. Ook vraagt BES aandacht voor het verbeteren van het binnenklimaat van woningen.

Statenwarmte is net zoals BES opgezet door bewoners van de wijk. Het project is in 2020 afgerond, nadat een groep bewoners 2,5 jaar heeft onderzocht hoe de wijk zich het beste kan voorbereiden op een aardgasvrije toekomst. De eindrapportage van het project kunt u lezen via deze link.

Aardgasblij is een initiatief van inwoners van het Statenkwartier die tegen plannen zijn om de wijk uiterlijk 2030 aardgasvrij te maken. Aardgasblij zoekt een passende alternatieve energievoorziening voor de lange termijn, voordat van het aardgas wordt afgestapt. Waar mogelijk beperken ze het gebruik van fossiele brandstof.

Terug naar de startpagina

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.