Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u het antwoord op vragen over het burgerberaad. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar burgerberaden@denhaag.nl.

Hoe worden deelnemers geloot?

De gemeente heeft bewoners willekeurig uitgenodigd. Zo bereiken we inwoners van verschillende achtergronden. Van de bewoners die ingaan op deze uitnodiging loten we 90 deelnemers. Zij kunnen deelnemen aan fase 1 van het burgerberaad. Als u één van de 90 deelnemers bent, ontvangt u alle praktische informatie bij de bevestiging van uw deelname. Wilt u na fase 1 verder praten? Dan kunt u zich opgeven voor fase 2. Uit de bewoners die zich opgeven voor fase 2 loten we 30 deelnemers.

Wat gebeurt er tijdens fase 1 en fase 2?

Aan het einde van de bijeenkomst in fase 1 heeft u met uw groep de belangrijkste onderwerpen op een rij gezet. Deze onderwerpen worden in fase 2 van het burgerberaad door een kleinere groep van 30 deelnemers verder besproken. Deze 30 deelnemers brengen gezamenlijk een advies uit dat wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

Hoeveel tijd kost het mij?

De bijeenkomst vindt plaats op een leuke locatie in uw wijk en duurt 4 uur. U kunt kiezen uit 2 data. Als u zich opgeeft voor fase 2 van het burgerberaad, zult u vervolgens drie keer bij elkaar komen. Ook deze bijeenkomsten duren telkens 4 uur. Houd daarnaast rekening met een uur tijd om u goed voor te bereiden. Voor fase 2 bent u dus twaalf uur kwijt aan bijeenkomsten en drie uur aan voorbereidingstijd.

Krijg ik een vergoeding?

Doet u mee aan fase 1 van het burgerberaad, dan ontvangt u een bon voor 2 personen om te gaan klimmen in de Uithof of om naar de film te gaan. U mag zelf kiezen. Als u ook meedoet aan fase 2, krijgt u een bon voor 4 personen om naar Drievliet of Madurodam te gaan. Ook dat mag u zelf kiezen.

Hoe zit het met mijn privacy?

We bewaren uw persoonlijke gegevens tot aan de laatste bijeenkomsten. Daarna worden ze verwijderd. Ook de gegevens van de aanmeldingen worden hierna verwijderd.

Mag ik de uitnodiging aan iemand anders geven?

Nee. Dit is een persoonlijke uitnodiging. Het is niet de bedoeling dat u deze aan iemand anders geeft. U mag wel iemand meenemen om u te ondersteunen. Bijvoorbeeld iemand die u helpt met lopen of iemand die de informatie voor u vertaalt. Deze persoon mag zelf geen advies geven.

Kan ik hulp krijgen om mee te kunnen doen?

Ja. Als u iets extra’s nodig heeft om mee te kunnen doen aan de bijeenkomst, bijvoorbeeld vervoer, een tolk of kinderopvang, dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier. Dan denken we mee over een oplossing. Eventuele extra kosten betalen wij voor u.

Wat kan ik doen om me voor te bereiden?

We sturen u voor de bijeenkomst meer informatie. Het is fijn als u die voor de bijeenkomst leest. Zo kan iedereen tijdens de bijeenkomst goed meepraten.

Terug naar de startpagina

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.