Veel gestelde vragen

Hoe worden deelnemers geloot?

De gemeente heeft bewoners willekeurig uitgenodigd. Zo bereiken we inwoners van verschillende achtergronden. Van de bewoners die ingaan op deze uitnodiging worden 90 deelnemers geloot om deel te nemen aan fase 1 van het burgerberaad. Als u één van de 90 deelnemers bent, ontvangt u alle praktische informatie bij bevestiging van deelname.

Wilt u na fase 1 verder praten? Dan kunt u zich opgeven voor fase 2. Van alle bewoners die zich opgeven voor fase 2 worden 30 deelnemers geloot.

Wat wordt er met het advies gedaan?

Aan het einde van de bijeenkomst geeft u een individueel advies waarin staat welke onderwerpen u belangrijk vindt als het gaat om klimaatverandering tegengaan. Deze onderwerpen worden in fase 2 van het burgerberaad door een kleinere groep van 30 deelnemers verder besproken. Deze 30 deelnemers brengen gezamenlijk een advies uit dat wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

Hoeveel tijd kost het mij?

De bijeenkomst vindt plaats op een leuke locatie in uw wijk en duurt 4 uur. U kunt kiezen uit 2 data. Als u zich opgeeft voor fase 2 van het burgerberaad, zult u vervolgens 3 keer bij elkaar komen. Ook deze bijeenkomsten duren 4 uur. Houd voor deze bijeenkomsten rekening met 1 uur tijd om u goed voor te bereiden.

Krijg ik een vergoeding voor inzet en deelname?

Doet u mee aan fase 1 van het burgerberaad, dan ontvangt u voor 2 personen een bon om te gaan klimmen in de Uithof of om naar de film te gaan. U mag zelf kiezen. Als u ook meedoet aan fase 2, krijgt u voor 4 mensen een bon om naar Drievliet of Madurodam te gaan. Ook dat mag u zelf kiezen.

Hoe zit het met mijn privacy?

We bewaren uw persoonlijke gegevens tot aan de bijeenkomsten. Daarna worden ze verwijderd. Ook de gegevens van de aanmeldingen publiceren, delen of bewaren we niet.

Mag ik de uitnodiging aan iemand anders geven?

Nee. Dit is een persoonlijke uitnodiging. Het is niet de bedoeling dat u deze aan iemand anders geeft.

Mag ik iemand meenemen?

Ja, u mag iemand meenemen voor ondersteuning. Bijvoorbeeld iemand die u helpt met lopen of iemand die de informatie voor u vertaalt. Deze persoon mag zelf geen advies geven.

Kan ik hulp krijgen om mee te kunnen doen?

Ja. Als u iets extra’s nodig heeft om mee te kunnen doen aan de bijeenkomst, bijvoorbeeld vervoer, een tolk of kinderopvang, kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier. Dan denken we mee over een oplossing. Eventuele extra kosten betalen wij voor u.

Wat kan ik doen om me voor te bereiden?

We sturen u voor de bijeenkomst meer informatie. Het is fijn als u die voor de bijeenkomst leest. Tijdens de bijeenkomst zorgen we dat iedereen goed kan meepraten.

Terug naar de startpagina.