Sollude: bloemvorige zonnepanelen

Om inwoners mee te krijgen in de energietransitie en de overstap naar schone energie, is het belangrijk om die zichtbaar te maken. Dat kan heel mooi met bloemvormige zonnepanelen die met de zon meedraaien. Buurtbewoners kunnen er bijvoorbeeld hun mobiele telefoon opladen.

Voorbeeld van een bloemvormig zonnepaneel.

Voorbeeld van bloemvormig zonnepaneel.

De initiatiefnemers van dit project willen bewoners bewust maken van de mogelijkheden van zonne-energie. Zonnepanelen op daken en hoe die werken is bij veel mensen wel bekend. Met dit ontwerp laten ze zien wat er nog meer mogelijk is. Ook ontstaat er een sociale ontmoetingsplaats in de wijk waar bewoners van zon en energie kunnen genieten.

Eerste twee locaties

De eerste twee zonnepanelen komen bij Basisschool Leeuwerikshoeve in Mariahoeve en Zorginstelling Bezuidenhout. Zo raken de gebruikers en bewoners van de complexen meer betrokken bij de overstap naar schone energie.

Samen met onderwijs

Onderwijsinstelling STOHA (Sterk TechniekOnderwijs Haaglanden) is betrokken bij alle ontwikkelingen in het project. Ook gaan ze in onderwijsmodules samenwerken met de leverancier van de zonnepanelen, Ecoplant.