Aan de slag met het dak

Wilt u het dak van uw school, stichting, sportaccommodatie of culturele instelling verduurzamen? We helpen u graag op weg met tips en advies. Op deze pagina vindt u informatie over zonnepanelen en groene daken.

Omwonenden investeerden in zonnepanelen op het dak van de Abeelschool. Lees het hele verhaal.

Doe de dakscan

Op de website van SolarCity DenHaag kunt u in drie minuten gratis en vrijblijvend een online dakscan doen. Daarnaast levert SolarCity Den Haag persoonlijk advies op maat met een haalbaarheidsonderzoek. Dit brengt zowel de technische als financiële mogelijkheden in beeld. Een SDE++-subsidieaanvraag is ook inbegrepen.

De gemeente vergoedt de scan en het haalbaarheidsonderzoek voor maatschappelijk vastgoed, zoals scholen, sportaccommodaties, kerken, buurthuizen, culturele centra en andere voorzieningen met een maatschappelijke functie.

Uw dak verhuren

Elk groot dak zonder zonnepanelen is een gemiste kans. Wilt u niet zelf aan de slag op uw dak? U kunt ook een lokale energiecoöperatie uitnodigen om zonnepanelen op uw dak te leggen. Zo verduurzaamt u niet alleen uw dak, maar legt u ook verbinding met bewoners in de omgeving. Stuur een e-mail naar dakenjacht@denhaag.nl en de gemeente brengt u in contact met een energiecoöperatie bij u in de buurt.

Heeft uw dak onvoldoende draagkracht voor zonnepanelen? Bij het verstevigen van uw dak kunt u gebruik maken van de subsidie Zonnig Zuid-Holland.

Check of u een vergunning nodig heeft

Zonnepanelen en groene daken zijn niet altijd vergunningsvrij. Het is altijd goed om dit te controleren. Voor zonnepanelen kan dat online bij het Omgevingsloket.

Heeft u een vergunning nodig? Lees waar u bij de aanvraag op moet letten in de Toelichting. De afdeling Vergunningen en Toezicht van de gemeente heeft een gratis spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u vragen stellen. Maak een afspraak via telefoonnummer 14070.

Combineer zonnepanelen met een groen dak

Duurzame maatregelen zijn vaak goed te combineren. Zonnepanelen wekken bijvoorbeeld meer energie op als u een groen dak heeft dat begroeid is met planten. Lees meer over de combinatie van water, groen en zon op de website van de provincie Zuid-Holland.

Hoe betaalt u het?

Voor de aanleg van zonnepanelen en groene daken bestaan subsidies en steunmaatregelen van gemeente, provincie en het Rijk. Bekijk de pagina Subsidies voor een compleet overzicht.

Meer informatie

Bekijk ook de informatie over de verduurzaming van maatschappelijke vastgoed op de websites van:

Ook interessant