Nieuws

Pak een warme trui en doe mee!

Kom in actie voor het klimaat en doe op 11 februari mee aan de landelijke Warmetruiendag. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager en trek een extra warme trui aan. Zo vermindert u uw energieverbruik en CO2- uitstoot, en u bespaart op uw gas-/energierekening!

Veel mensen werken nog thuis. Dit is een mooie kans om die verwarming eens een graad lager te zetten en te kijken hoe dat bevalt. Als heel Nederland op één dag 1 graad lager stookt, besparen we ca. 3,3 miljoen m³ gas en houden we veel geld over om andere nuttige, duurzame of sociale dingen mee te doen. Stookt iedereen het hele winterseizoen een graad lager dan besparen we zelfs 530 miljoen m³ gas en 1 megaton CO2- uitstoot!

Win een cadeaubon

Trek zoveel mogelijk truien over elkaar aan en doe mee aan de winactie van Stichting Duurzaam Den Haag. Deel uw foto op 11 februari op social media en maak kans op een cadeaubon voor een mooie nieuwe trui!

Ook Haagse scholen doen mee

Milieueducatie Den Haag doet al jaren mee met Warmetruiendag. Ze maakten een inspiratieboek vol ideeën om in de klas aan de slag te gaan met de onderwerpen energie(besparing) en klimaat(verandering). Download het boek op de website van Milieueducatie Den Haag.

Zo veel besparen we als we met zijn allen de verwarming een graadje lager zetten: