Nieuws

Uit je Dak: ontdek wat kan op Haagse daken

Optredens en rondleidingen op bijzondere daken, workshops, een dakmarkt, en nog veel meer. Ontdek in oktober wat er allemaal kan op de Haagse daken tijdens het evenement Uit je Dak.

Het Haagse drumfenomeen Koen Herfst en zangeres Jane Goulding treden samen op tijdens Uit je Dak.

Het Haagse drumfenomeen Koen Herfst en zangeres Jane Goulding treden samen op tijdens Uit je Dak.

Concerten en rondleidingen

Van 3 tot en met 22 oktober is er van alles te doen op en rond de Haagse daken. Er zijn concerten en toneelvoorstellingen op de daken van de Bijenkorf, het World Forum en Paard, rondleidingen over bijzondere daken en een fietstour langs daken in de Binckhorst. Speciaal voor de kinderen zijn er in de herfstvakantie activiteiten rond Museon-Omniversum.

Kijk vanaf september op de website Uitjedak.nl voor het hele programma.

Er kan meer op het dak

‘We hebben bij elkaar zo’n 17 vierkante kilometer aan dak in Den Haag. Tijdens Uit je Dak laten we graag zien wat je daar allemaal mee kan doen’, vertelt Arjen Kapteijns, wethouder Duurzaamheid. ‘Het is fantastisch dat er op steeds meer daken zonnepanelen verschijnen, maar er kan veel meer. Denk bijvoorbeeld aan de extra ruimte die je hebt op het dak of aan de mogelijkheid om je pand met een groen dak te verkoelen.’

Voor Hagenaars die zelf met hun dak aan de slag willen is er op 21 oktober een dakmarkt en zijn er spreekuren met energiecoaches. Ook voor advies aan Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) staan er bijeenkomsten op het programma.

Informatie voor bedrijven

Uit je Dak is er ook voor de vastgoedsector en andere zakelijke partijen. Er zijn netwerk- en informatiebijeenkomsten over duurzame daken op bedrijventerreinen, financiering en de komst van de Omgevingswet op 1 januari 2024. Zo zorgt Uit je Dak voor een netwerk van partijen die samenwerken aan duurzame oplossingen voor de stad.

De gemeente organiseert dit evenement samen met onder meer stichting Duurzaam Den Haag, woningcorporaties, Platform Stad, Green Business Club en Nationaal Daken Plan.

Meer informatie

Wilt u aan de slag met zonnepanelen of een groen dak? Lees verder op de pagina’s: