Nieuws

Tips van Haagse dakcoaches

Den Haag heeft dakcoaches! De komende tijd geven ze iedere week een slimme tip voor mensen die een groen dak aan willen leggen.

Tip 1: Maak gebruik van de subsidie voor groene daken.

Den Haag moedigt de aanleg van groene daken aan met een aantrekkelijke subsidie. En terecht, want een dak dat begroeid is met planten heeft alleen maar voordelen. Een groen dak werkt isolerend in de winter en houdt het gebouw in de zomer beter koel. De plantjes verlengen de levensduur van het dak, verminderen omgevingsgeluid, slaan regenwater op en zijn nog fijn voor vogels en insecten ook. Groene daken zijn trouwens ook te combineren met zonnepanelen en ook geschikt voor schuine daken.

Dakcoaches Anne Krijger en Lars Nanninga adviseren stadsgenoten over wat ze allemaal op hun dak kunnen doen.

Al voor daken vanaf 6 m² kunt u subsidie aanvragen. Dus heeft u een schuurtje of uitbouw? Ook daar kan een groen dak op! De gemeente vergoedt tot maximaal de helft van de aanlegkosten. Lees verder op de pagina Den Haag – Subsidie groene daken 2022 aanvragen.

Voor grote groene daken (vanaf 70 m²) is er daarnaast de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van Hoogheemraadschap Delfland.

Persoonlijk advies van een dakcoach

U kunt advies over uw dak krijgen van een dakcoach. Dakcoaches zijn vrijwilligers die een opleiding hebben gevolgd over groene daken en zonnedaken. Vraag een adviesgesprek met een dakcoach aan op de website van stichting Duurzaam Den Haag.