Nieuws

Tip 4 van de Haagse dakcoaches

Den Haag heeft dakcoaches! De komende tijd hebben ze iedere week een slimme tip voor mensen die een groen dak aan willen leggen.

Tip 4: kom op 23 april naar tuincentrum Ockenburg!

Minister opent Week van de Groene Tuin

Minister Van der Wal in tuincentrum Ockenburg: ‘Iedereen kan een plantje bijdragen’

Tuincentrum Ockenburgh is een van de tuincentra in Nederland met een ‘Groen Klimaatplein’. Deze pleinen inspireren bezoekers om hun tuin groen en watervriendelijk in te richten. Op zaterdag 23 april staat het Groen Klimaatplein in tuincentrum Ockenburgh helemaal in het teken van groene daken. Een van de Haagse dakcoaches is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof, gaf hier op 12 april het startschot voor de Week van de Groene Tuin. Tijdens de week delen de partners van deze campagne elke dag groene en duurzame tuintips. De week loopt nog tot maandag 18 april, Tweede Paasdag.

Het Groen Klimaatplein

Ga voor meer informatie over groene en watervriendelijke tuinen en daken naar de website van het Groen Klimaatplein. Het Groen Klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland in samenwerking met onder andere Hoogheemraadschap Delfland en stichting Duurzaam Den Haag.

Meer tips van de dakcoaches

Persoonlijk advies van een dakcoach

U kunt persoonlijk advies over uw dak krijgen van de Haagse dakcoaches. Dit zijn vrijwilligers die een opleiding hebben gevolgd over groene daken en zonnedaken. Vraag een adviesgesprek met een dakcoach aan op de website van stichting Duurzaam Den Haag.