Nieuws

Stimuleringsregeling Delfland voor een klimaatkrachtige tuin of buurt

Heeft u plannen om uw tuin, buurt, schoolplein of bedrijfsterrein aan te pakken? Voor alle maatregelen die bijdragen aan klimaatadaptatie kunt u nu subsidie aanvragen. Dat kan via een stimuleringsregeling die Delfland ter beschikking stelt. 

In de afgelopen maanden zijn veel inwoners in en om hun huis aan de slag gegaan. Denk aan meer groen en maatregelen om water op te vangen. De stimuleringsregeling die Delfland heeft om de tuin of buurt klimaatbestendig in te richten is een groot succes gebleken. Ruim 530 mooie groenblauwe initiatieven hebben sinds begin dit jaar een financiële bijdrage ontvangen.

De pot van € 500.000 bedoeld voor heel 2020 is naar verwachting begin oktober al op. Delfland vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners, bedrijven en instellingen zelf aan de slag gaan om hun buurt aan te passen naar het veranderende klimaat om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom is het budget van de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie met nog eens 150.000 euro verhoogd. In totaal stelt Delfland hiermee voor dit jaar € 650.000,- beschikbaar.

Meer informatie
Wilt u meer weten, kijk dan op de website Klimaatkrachtig Delfland.