Nieuws

Seminar geothermie terugkijken

Op 9 maart organiseerde de gemeente Den Haag een internationaal seminar over geothermie in het Museon. Volgt u graag de ontwikkelingen rond aardwarmte maar heeft u het seminar gemist? Dan kunt u de opname van de livestream terugkijken.

Het seminar zet Den Haag internationaal op de kaart als stad van de geothermie en helpt een netwerk van investeerders, kennisinstellingen en bedrijven op te bouwen. Zo’n 120 deelnemers uit binnen- en buitenland woonden het seminar bij. Anderen volgden het evenement via de livestream.

Wethouder Liesbeth van Tongeren opende het seminar met een inspirerende speech over het belang van geothermie voor de energietransitie in Den Haag. Daarna vertelden sprekers van onder meer Haagse Aardwarmte en Eneco welke rol aardwarmte kan spelen in de lokale, regionale en nationale energievoorziening. Vertegenwoordigers van wereldsteden als Boedapest en Beijing deelden hun ervaringen met geothermie binnen stadsgrenzen en discussieerden over het informeren en betrekken van bewoners.