Nieuws
Wilt u een groen dak maar weet u niet goed hoe u het aan moet pakken? Dit is uw kans. In een aantal wijken in de stad krijgen buurtbewoners gratis begeleiding bij de aanleg van een dak dat begroeid is met planten.
Sommige buurten in Den Haag krijgen door klimaatverandering meer last van hitte, droogte en wateroverlast. In de Klimaatatlas van Den Haag kunt u zien welke buurten dat zijn. Meer groen in de stad kan de overlast juist tegengaan. Daarom heeft de gemeente twee organisaties ingehuurd die groepjes buurtbewoners begeleiden bij de aanleg van een dak dat begroeid is met planten. Door samen met buren aan de slag te gaan, ontstaan sneller grote groene oppervlaktes in de stad, en het is nog leuker ook.
Bewoners van de Prins Hendrikhof hebben sinds kort een groen uitzicht.
Woont u in Belgisch Park, de Bomen- en Bloemenbuurt, Bezuidenhout, het Valkenboschkwartier of het Regentessekwartier? Dan kunt u zich aanmelden voor hulp van specialisten van de organisaties Green2live en Rooftop Revolution. Woont u niet in een van deze wijken maar wilt u ook met uw buren aan de slag? Er is nog plek voor een groep buren uit een andere wijk.
De kosten van de aanleg van de beplanting betaalt u zelf. De gratis begeleiding bestaat uit:
Woont u in een andere wijk en wilt u ook met uw buren aan de slag? Er is nog plek voor de gratis begeleiding van een nieuwe groep buren. Meld u aan via dakenjacht@denhaag.nl. Er gelden een aantal voorwaarden:
Een groen dak houdt uw huis ‘s zomers koeler en koelt ook de buitenlucht. Het verlengt de levensduur van het dak en vermindert omgevingsgeluiden. De beplanting slaat regenwater op en draagt bij aan meer stadsnatuur. Nog een typisch Haags voordeel: meeuwen houden niet van natte voeten. U zult ze een stuk minder zien op een groen dak. Goed om te weten is ook dat een groen dak te combineren is met zonnepanelen en ook geschikt is voor schuine daken.