Nieuws

Praat met je straat over een beter klimaat

Op 10 oktober presenteert Warming Up in samenwerking met Het Nationale Theater en Duurzaam Den Haag, het Grote Straatberaad van Den Haag: een volksvergadering over het klimaat. Het Grote Straatberaad is hét moment om met buren te bespreken en te ontdekken hoe een duurzame toekomst er in jouw straat, buurt, dorp of stad uit moet zien. Want het klimaat verandert, maar wat doen we daarmee? Dat onderzoeken we tijdens deze ongewone vergadering voor gewone mensen. 

Klimaatverklaring
De vragen waar we voor staan kunnen we niet alleen aan de politiek overlaten. Het zijn vragen voor iedereen. Tijdens het Grote Straatberaad worden vanuit de Grote Straatberaadkist verschillende zorgen en vragen behandeld, om zo tot een gezamenlijke visie te komen: hoe willen wij met elkaar samenleven in een veranderende wereld? 

Met de ideeën, gedachten en uitkomsten die worden verzameld in Den Haag en andere steden, wordt de allereerste klimaatverklaring van Nederland opgesteld. In oktober biedt Warming Up de uitkomst van het project aan het kabinet aan.

Meedoen?
Wil jij samen met mensen uit jouw straat, camping, sportclub of vriendengroep stemmen, spelen, twijfelen, touwtrekken, verhalen delen en in gesprek? Denk je dat er minstens 10 andere buren enthousiast zijn om mee te doen? Geef je dan nu op door het aanmeldformulier in te vullen.

Het maakt niet uit of je veel of weinig weet, of je voor of tegen bent, jong of oud, meer een doener of een prater: dit beraad is voor iedereen. En uiteraard volledig Corona-proof.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op wearewarmingup.nl. 

#TheFutureWeWant